Landelijke Opschoondag 19 september

Foto: Gemeente Loon op Zand

Vanwege corona is de Landelijke Opschoondag 2020 verplaatst van zaterdag 21 maart naar zaterdag 19 september. De 14e editie valt dit jaar daardoor op dezelfde dag als de World Cleanup Day. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld ruimen we deze dag dus met elkaar zwerfafval in de buurt op. Buren, verenigingen, sportclubs: iedereen helpt mee!

Natuurlijk zorgen we ervoor dat de Landelijke Opschoondag in onze gemeente veilig en volgens de coronamaatregelen verloopt. Zorg dat u altijd onderling ten minste 1,5 meter afstand houdt. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Blijf thuis, bel 0800-1202 en maak een afspraak om u te laten testen.

Een schone buurt

Met elkaar de buurt opruimen is gezellig. Het resultaat is ook heel prettig, namelijk een schone woonomgeving. In een schone buurt is het prettig wonen, spelen kinderen fijner en is het gevoel op straat veiliger.

Meedoen is zo geregeld!

In de gemeente Loon op Zand doen verschillende groepen vrijwilligers, buurtverenigingen en scholen mee op deze dag. Wilt u ook meedoen? Meld u dan uiterlijk voor woensdag 16 september 2020 aan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Sluit u liever aan bij een groep die al een opruimactie organiseert? Dat kan ook.

Tip: Bij de gemeente kunt u (gratis) afvalprikkers en vuilniszakken aanvragen voor deze actie. En als u uw opruimactie vooraf doorgeeft, haalt de gemeente het verzamelde afval na afloop op een afgesproken plaats op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen