Scouting MLK in aangepaste vorm op zomerkamp

Foto: MLK

KAATSHEUVEL – Maandenlang hebben de vrijwilligers en leden van de scouting Martin Luther King groep uit Kaatsheuvel in spanning gezeten. Door het coronavirus was het namelijk lange tijd de vraag of zij deze zomer wel op kamp mochten. Maar eindelijk kwam daar het verlossende woord: de jongste groepen mochten, met wat kleine aanpassingen, gewoon op kamp.

Het zomerkamp is voor de meeste leden het hoogtepunt van het seizoen. Een week lang worden er spelletjes gedaan, gekookt, gezwommen, weinig geslapen en vooral veel lol gemaakt. De vrijwilligers zijn bijna een jaar lang bezig met alle voorbereidingen, van het regelen van een terrein tot aan het uitwerken van het draaiboek. De opluchting was dan ook groot toen bleek dat voor een aantal groepen dit werk niet voor niets was geweest. Zij mochten gewoon op kamp. Helaas voor de oudere leden kon hun zomerkamp niet doorgaan. Een grote teleurstelling natuurlijk, maar ieders gezondheid staat voorop.

Voorafgaand moesten de groepen die wel op kamp gingen het protocol doornemen, om het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Zo mochten leden en vrijwilligers met milde klachten of zieke huisgenoten niet mee en werden de activiteiten zoveel mogelijk in de buitenlucht georganiseerd. Om contact tussen al te grote groepen te voorkomen, moest iedereen tijdens het hele zomerkamp in hun eigen zogenoemde kampbubbel blijven: er mocht geen bezoek van buitenaf op het kampterrein komen en eenmaal uit de bubbel mocht je er niet meer in.

Ondanks alle maatregelen hebben de leden weer genoten van alle activiteiten tijdens deze eerste week van de zomervakantie. Zo hadden de bevers, de jongste speltakgroep van 5 t/m 7 jaar, een echt Robin Hood kamp, waarin zij de strijd zijn aangegaan met Koning Jan. Eén van de welpengroepen had een zomercursus op de toverschool en de blauwe vogels bleken fantastische speurneuzen te zijn toen zij een groot mysterie moesten oplossen. Het vroeg wat creativiteit en aanpassingen van de vrijwilligers, maar de leden zelf hebben weinig gemerkt van de maatregelen. Het was zoals altijd weer een week waarin de kinderen heerlijk konden genieten.

Heeft u thuis ook een kleine of wat grotere avonturier zitten die het leuk lijkt om hutten te bouwen, een speurtocht te lopen, marshmallows te roosteren op het kampvuur of te gaan zwemmen? Neem dan eens een kijkje op scoutingmlk.nl. Hier vindt u meer informatie over de diverse speltakken binnen scouting Martin Luther King.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen