112

Burgemeester sluit woning Wilhelminaplein Kaatsheuvel na vondst hennepkwekerij

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Burgemeester Hanne van Aart heeft op maandag 20 juli 2020 om 9.00 uur een woning aan het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel gesloten voor de duur van twaalf maanden. Op woensdag 1 juli heeft de politie op basis van een groot landelijk onderzoek de woning betreden. Bij betreding van de woning werd een werkende hennepkwekerij met 564 hennepplanten aangetroffen. Ook was er een illegale stroomaansluiting aangebracht.

Wettelijke sluiting

De wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid om drugspanden te sluiten. Zij kan op basis van deze wet woningen of voor het publiek toegankelijke gebouwen sluiten als de openbare orde en veiligheid ernstig in gevaar zijn gebracht. De woning aan het Wilhelminaplein was volledig ingericht als hennepkwekerij en niet in gebruik als woning. De woning wordt daarom gezien als ‘bedrijf’ en gesloten voor de duur van 12 maanden.

Gevaar voor de buurt

De gemeente hecht groot belang aan de veiligheid van alle inwoners. Een hennepkwekerij in de straat zorgt voor een onveilige buurt. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming.

Melden helpt!

Om mogelijk gevaarlijke situaties vroegtijdig te signaleren, blijft oplettendheid noodzakelijk. Inwoners wordt gevraagd om bij verdachte situaties altijd contact op te nemen met de politie. Meldingen kunnen ook anoniem worden gedaan bij Meld Misdaad Anoniem. Iedere melding wordt serieus genomen en aangepakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen