60 jaar getrouwd: felicitaties van de koning en burgemeester

KAATSHEUVEL – Tjeu Hendriks (88) en Lia Hendriks-Ariëns (84) uit Kaatsheuvel kregen donderdagmorgen burgemeester Hanne van Aart op bezoek, die ze kwam feliciteren met hun 60-jarig huwelijksfeest. Als klap op de vuurpijl kwam er ook nog een felicitatie binnen van het Koninklijk Huis.

Het echtpaar heeft roots in twee dorpjes in het Land van Maas en Waal. Ze ontmoetten elkaar in de jaren 50 op de tennisclub in Druten – liefde op het eerste gezicht – en na hun huwelijk gingen ze in Oss wonen, waar Tjeu zich vestigde als makelaar en projectontwikkelaar. Lia zorgde voor de twee zoons en fungeerde tevens als secretaresse van Tjeu. Toen de kinderen wat groter waren, is Lia in het ziekenhuis van Veghel gaan werken als administratief assistente van een oogarts.

Om dichter in de buurt te zijn van hun kleinkinderen van hun zoon Edwin, die in Waalwijk woont, zijn ze twee jaar geleden in Kaatsheuvel gaan wonen, in het seniorencomplex Achterste Hil 103. Lia heeft in dit kader een mooie anekdote over haar man paraat: “Tjeu zei bij een kennismaking met een bewoner: ‘ik geloof wel dat we hier tussen de bejaarden komen te wonen’. De bewoner vroeg hoe oud hij dan was en Tjeu zei ‘86’. ‘Dan bent u hier wel de oudste’, zei de man lachend.”

De trouwdag werd gevierd op de binnenplaats van het wooncomplex, waar medebewoners op een gebakje werden getrakteerd. Later op de dag kwamen twee broers en twee zussen van Lia als verrassing op bezoek.

Tekst: Rens Groenendijk www.rensgroenendijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen