Gedegen voorbereiding en uitwerking van plannen Nieuwe Wetering

Foto: Google Streetview

LOON OP ZAND – De Wetering Plan Groep is intensief en op verschillende niveaus bezig met de Nieuwe Wetering. Het is van het grootste belang het hele proces zorgvuldig te doorlopen. Dat betekent dat alle plannen grondig worden doorgerekend en dat er zo veel mogelijk samenwerking en overleg is met belanghebbenden. Op die manier krijgt Loon op Zand een gemeenschapshuis waar zowel inwoners, ondernemers, de WPG als de gemeente achter staan.

Momenteel worden huidige en nieuwe gebruikers geïnformeerd om de onderlinge gesprekken weer op te pakken. Ten aanzien van de oudbouw vinden daarnaast de nodige uitwerkingen plaats, op basis van de raadsvergadering van 18 mei.

Hervatting gesprekken (nieuwe) gebruikers

Door de coronacrisis van de afgelopen maanden was het niet mogelijk voor de WPG om bijeenkomsten met gebruikers te organiseren. Uiteraard is het belangrijk dat de huidige en nieuwe gebruikers worden meegenomen in het proces.

Vandaar dat de WPG graag weer met de gebruikers in gesprek gaat nu dat langzamerhand weer kan. Na de zomervakantie worden de individuele afspraken dan ook hervat. Inmiddels zijn de nieuwe gebruikersovereenkomsten klaar om dan te bespreken. Ook is dan duidelijkheid over de huurharmonisatie; de huren per uur en per locatie. Ook informeert en overlegt de WPG gebruikers dan over het tijdpad; wanneer gaan de verbouwingen plaatsvinden en wanneer en waar wordt herhuisvesting (tijdelijk) gerealiseerd.

Focus op financiële doorrekening

Voor de oudbouw, sporthal en middendeel wordt een financiële doorrekening gemaakt op basis van de raadsvergadering van 18 mei. Conform toezegging aan de raad wordt dan de oudbouw benut voor sociale- en culturele functies (concept 2). Dit wordt zo snel mogelijk aan de gemeenteraad voorgelegd.

Daarnaast vinden de nodige voorbereidingen plaats om te beoordelen hoe en voor welke functie de oudbouw in de markt wordt gezet, als er toch wordt gekozen voor de voorkeursvariant (concept 3).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen