Twee gezinsleden patiënt Loon op Zand ook besmet met coronavirus

Foto: Pixabay

LOON OP ZAND – Twee gezinsleden van de patiënt uit Loon op Zand zijn ook positief getest op het coronavirus. Beide personen zijn thuis in isolatie. De GGD brengt op dit moment ook de contacten van deze patiënten in kaart door middel van contactonderzoek. Hun gezondheid wordt twee weken gemonitord. Dat is de standaard procedure. Bij klachten worden zij door de GGD getest.

Burgemeester Hanne van Aart: “We onderhouden goed contact met de gezinsleden en leven met hen mee. Het is erg vervelend wat de betrokkenen meemaken en de zorgen die dit met zich meebrengt. We roepen op om de privacy van het gezin te blijven respecteren.”

Maatregelen coronavirus

De gemeente volgt het advies en de informatie van de autoriteiten, de GGD en het RIVM, op de voet. Zij geven aan dat er – naast de gebruikelijke maatregelen om griep te voorkomen – geen reden is voor extra maatregelen.

Meer informatie

Het RIVM heeft op haar site veel gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus staan. Veel vragen worden op de website rivm.nl beantwoord. Mensen met specifieke vragen over hun eigen gezondheid kunnen het beste telefonisch contact opnemen met hun huisarts. Of bel het landelijke informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.

Dossier: Corona nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden