Spreekuur voor vragen over de digitale overheid bij De Rode Loper

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

KAATSHEUVEL – Dingen regelen met de overheid het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Een rijbewijs verlengen. Belastingaangifte doen. Dit kan soms lastig zijn. Daarom kunnen mensen met dit soort vragen terecht in de Bibliotheek Kaatsheuvel. Ook worden spreekuren op locatie georganiseerd in de gemeente Loon op Zand. De komende 6 weken kunnen mensen met vragen over de digitale overheid elke dinsdagochtend tussen 10.30 en 12.00 uur binnen lopen in dienstencentrum De Rode Loper in Kaatsheuvel. Productmanager basisvaardigheden, Karlijn Vlaardingerbroek: “De Bibliotheek helpt verder, denkt mee en verwijst door. Zo is de Bibliotheek de wegwijzer van de samenleving.”

Spreekuren op locatie bij De Rode Loper

Karlijn: “De Bibliotheek is een laagdrempelige plek voor veel mensen, maar niet voor iedereen. Een spreekuur op locatie biedt hulp, nog dichterbij.” Daarom is een medewerker van de Bibliotheek van 14 januari t/m 18 februari 2020 elke dinsdagochtend aanwezig in dienstencentrum De Rode Loper. Mensen met een vraag over bijvoorbeeld het betalen van een verkeersboete, aanvragen van een uitkering of studiefinanciering kunnen tussen 10.30 en 12.00 uur binnen lopen bij het spreekuur bij De Rode Loper, Paulus Potterplein 44 in Kaatsheuvel. Het is niet nodig om lid te zijn van de Bibliotheek of een afspraak te maken en hulp is gratis.

Nadrukkelijk samen met andere partners

Eerder organiseerde de Bibliotheek spreekuren op locatie bij de Voedselbank. Voorzitter van de Voedsel in Kaatsheuvel Esther van der Donk: “Als Voedselbank Kaatsheuvel helpen we mensen in hun ‘dagelijks brood’, maar uiteraard sluiten wij onze ogen niet voor eventueel andere problematieken zoals laaggeletterdheid. Mensen persoonlijk sterker maken en hun zelfredzaamheid vergroten dat doen we samen.” Vanuit dit gezamenlijk streven was tijdens twee uitgiftemomenten bij de Voedselbank een medewerker van de Bibliotheek aanwezig en konden mensen terecht met vragen over de digitale overheid. Karlijn: “Dat is mooi, want mensen op weg helpen in de digitale samenleving doet de Bibliotheek niet alleen, maar nadrukkelijk samen met verschillende partners in het netwerk, zoals bijvoorbeeld de gemeente Loon op Zand, het Taalnetwerk en Stichting Lezen & Schrijven.

Informatiepunt Digitale Overheid

Medewerkers van Bibliotheek Kaatsheuvel helpen bij vragen over de digitale overheid graag verder, denken mee of verwijzen door. Ook worden gratis computercursussen aangeboden, zodat mensen voortaan dingen zelf kunnen regelen met de overheid via de computer. Iedereen is van harte welkom bij het Informatiepunt in de Bibliotheek Kaatsheuvel van maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek Midden-Brabant: www.bibliotheekmb.nl/informatiepunt.

Fotobijschrift:
Productmanager basisvaardigheden, Karlijn Vlaardingerbroek (links) en Lenie Kemmeren, vrijwilliger bij de Voedselbank Kaatsheuvel in gesprek over de spreekuren op locatie bij de Voedselbank.