Pieckboom staat op het Anton Pieckplein, 7 december gaan de lampjes aan

Op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel staat sinds vrijdagmiddag en grote, hoge kerstboom met dank aan Stichting Pieckboom Kaatsheuvel.

De stichting is opgericht door initiatiefnemers Tjerk van den Hout, Toni Smits en Antoine van Grinsven omdat ze vinden dat het bruisend dorpsplein en de inwoners van Kaatsheuvel een mooie, stijlvolle kerstboom verdienen. Ze gingen zelf naar de Ardennen om er een dennenboom van een meter of vijftien hoog uit te zoeken. Komende week wordt de boom feestelijk aangekleed met gouden en rode kerstballen en verlichting.

Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand mag zaterdag 7 december aan het eind van de middag de lampjes aansteken. De sfeervolle kerstboom blijft dan tot en met Driekoningen, maandag 6 januari, op het plein voor Het Klavier te bewonderen.

Tegelijk werd besloten om een drietal lokale goede doelen aan het project te verbinden. De opbrengst van sponsoring en donaties wordt straks verdeeld tussen Villa Pardoes, Stichting Open Door en Stichting Kinderhulp Sri Lanka.

De Pieckboom moet een jaarlijkse traditie worden.

Bron: Brabants Dagblad

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden