AH klant weer gul voor lokale goede doelen

Foto: AH Kaatsheuvel

Om de afvalberg te verminderen is de statiegeldmethode een mooi hulpmiddel. Je betaalt wat extra bij aankoop van “je natje” en de lege fles lever je in je supermarkt weer in en dat kleine extraatje wat je betaalde, krijg je weer terug.

Maar hoe leuk is het, om dat kleine extraatje, wat velen nauwelijks missen in de portemonnee, te schenken aan mensen die dat goed kunnen gebruiken? Al sinds jaar en dag is die mogelijkheid er bij AH Kaatsheuvel aan de Gasthuisstraat. En daar wordt door de bezoekers van de winkel volop gebruik van gemaakt.

Ruim 5.000 flessen

De afgelopen maanden waren achtereenvolgend De Voedselbank, Mantel Match Café en het speel- en beweegplein aan de Prinses Marijkestraat de doelen die prijkten boven de emballageautomaten. Voor De Voedselbank werd € 475,75 gedoneerd, voor Mantel Match € 477,25 en voor het beweegplein € 392,10. Dit is omgerekend ruim 5.000 lege flessen.

Voedselbank

De voedselbank is vooral afhankelijk van donaties om de vaste laste te kunnen voldoen. En daarnaast ook van vele “voedseldonaties” om de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank te kunnen voorzien van eten en drinken. De opbrengst van de emballageactie zal worden gebruikt om een nieuwe diepvries aan te schaffen.

Mantel Match

Het Mantel Match café is een ontmoetingsplek in de Peperstraat in Kaatheuvel. Het is onder andere ontstaan door het winnen van “Het beste idee voor hulp en zorg”. Ook dit doel is afhankelijk van subsidies en donaties. Van deze opbrengst wordt een beamer aangeschaft om op deze manier het activiteitenprogramma meer inhoud te kunnen geven.

Speel- en beweegplein

Op “het beweegplein” zijn een aantal nieuwe (speel)toestellen geplaatst. Hier kunnen de kinderen uit de buurt, maar ook de ouderen uit Rosagaerde terecht voor de ontspanning Dit is vooral mogelijk gemaakt door het zoeken van sponsors. Ook werden er bloemen verkocht en dus ook flink lege flessen ingeleverd. Het plein is enkele weken al officieel geopend, maar met deze opbrengst ontstaat de mogelijkheid om er nog wat extra’s aan toe te voegen.

Meer goede doelen

Albert Heijn is altijd op zoek naar meer goede doelen voor de emballage automaat. Voorwaarde is wel dat het een lokaal initiatief betreft. Om je aan te melden, kun je naar de website: www.ahkaatsheuvel.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden