Scouting Martin Luther King viert jubileum met gezamenlijk kamp

Foto: MLK

De Kaatsheuvelse scoutinggroep Martin Luther King bestaat 50 jaar. 2019 zal daarom in het teken staan van dit jubileum. Eén van de hoogtepunten is het zomerkamp waarbij alle leden voor het eerst in de geschiedenis gezamenlijk op 1 terrein zullen bivakkeren.

Het kamp vindt plaats op groepsaccommodatie de Roerdomp in Westelbeers, op een prachtig terrein met veel mogelijkheden. De jongste leden slapen in een gebouw in stapelbedden, de oudere in tenten of zelfs in echte tipi’s, die al op het terrein staan.

Wanneer je het parkeerterrein op komt rijden, komen de vrolijke stemmen je al tegemoet. Maar liefst 170 jongeren en 50 vrijwilligers zullen hier een onvergetelijke week beleven. Iedere groep heeft zijn eigen grasveld waar zij hun programma draaien. Daarnaast vinden er ook veel gezamenlijke activiteiten plaats, zoals een bezoek aan het grote waterpark Billy Bird. Over het hele terrein is er bedrijvigheid. Er is een groep op de grote waterplas aan het peddelen en zwemmen, een andere groep is levensgroot twister aan het spelen en op een klein grasveld spelen kinderen bumperbal tegen elkaar. Voor eten en drinken wordt ook gezorgd. Iedere groep heeft zijn eigen kookstaf, zelfs voor de overige vrijwilligers wordt gezorgd. De ouders kunnen thuis op de hoogte blijven via social media. Daarop worden iedere dag foto’s en filmpjes geplaatst zodat zij toch een beetje kunnen meegenieten van alle activiteiten die hun kinderen doen.

Thema

Het thema van de kampweek is “de proef der kapiteinen’. Alle groepen zullen hier, op hun eigen manier, invulling aan geven.
Er is een nieuwe generatie piraten kapiteins op komst. Davy Jones vindt hun echter maar een stel slappelingen en heeft ze uitgedaagd om zichzelf aan hem te komen bewijzen, doen ze dat niet dan zal hij hun vervloeken om eeuwig met hem te varen als dekzwabber. De kapiteins moeten hun bemanning verzamelen en voor Jones verschijnen op het kamp. Daar krijgen ze allen de opdracht om een schat te verzamelen, waardig genoeg voor een piraten kapitein.
Aan het einde van de week komen de kapiteins met hun schatten weer terug bij Jones. Als hij tevreden is met de verzameling, zal hij hen toestaan om als volwaardige piraten over de zeeën te varen. De vrijwilligers hebben flink uitgepakt met hun thema. Vooral Davy Jones maakt met zijn verschijning en acteertalent veel indruk op de jongeren.

Jubileum activiteiten

Eerder werden jubileumjaren al groots gevierd binnen de vereniging. Zo heeft de groep hun 25 jarig bestaan gevierd op het Mauritsplein, waar zij toentertijd een reuze omelet hebben gebakken. Ook dit jaar zullen er bijzondere dagen georganiseerd worden ter ere van het jubileum. Op 21 september vindt er een MLK-dag plaats in het centrum van Kaatsheuvel. Deze dag zal in de ochtend enkel voor de leden zijn, na de middag mogen alle kinderen uit Kaatsheuvel meedoen zodat ook zij kunnen ervaren hoe leuk scouting is. Er zal deze dag ook een “hop on hop off” tractor met huifkar door Kaatsheuvel rijden en tevens kan men in het Klavier foto’s en filmpjes bekijken van de geschiedenis van scouting Martin Luther King. In het kader van het 50-jarig bestaan is er ook een jubileumboek gemaakt. Deze zal 21 september gepresenteerd worden in het Klavier en zal vanaf dan in de vrije verkoop komen.

Op 9 november zal er nog een reünie komen voor alle oud-leden en vrijwilligers van scouting Martin Luther King. Aanmelden kan tegen die tijd via de website www.scoutingmlk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen