Leerlingen Basisschool De Vaert geven zelf les op landelijke stakingsdag

Foto: Basisschool de Vaert

Aanstaande vrijdag gaan de leraren van het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs én het hoger onderwijs in Nederland massaal staken. Op basisschool De Vaert in Kaatsheuvel doen ze op ludieke wijze mee aan deze actie. De school gaat niet dicht maar blijft gewoon open en zal die dag in handen zijn van de leerlingen zelf.

De leerkrachten van De Vaert vragen hiermee op een positieve manier aandacht voor de problematiek die speelt in het onderwijs. Ze hebben de leerlingen gevraagd om in de huid te kruipen van het beroep leraar/lerares én om hun talenten te laten zien op deze stakingsdag. Een groep leerlingen van de school staat die dag als ‘docent’ voor de klas. De leerkrachten zijn wel op school, maar geven dus collectief geen les.

Naast het lesgeven mogen alle kinderen van De Vaert hun persoonlijke talenten laten zien tijdens een talentenshow. “Met deze actie willen onze leerkrachten de kinderen kennis laten maken met het mooie beroep van bassischoolleerkracht. Daarnaast vinden we het als school belangrijk dat kinderen hun talenten kennen en laten zien. Voor De Vaert wordt het vrijdag dus eigenlijk een best gezellige stakingsdag., aldus Rob Rijken, directeur van basisschool De Vaert.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen