Belgische uitwisseling met Harmonie Kaatsheuvel

Foto: Fanfare Weelde

De Koninklijke Fanfare Sint Nicolaüskring SNK ut het Belgische Weelde is zondag 17 maart te gast in Het Klavier in Kaatsheuvel. Samen met de Harmonie Kaatsheuvel verzorgt de fanfare vanaf 15.30 uur een concert dat gratis toegankelijk is. Het is de eerste uitwisseling tussen beide verenigingen.

De Fanfare SNK heeft met de harmonie uit Kaatsheuvel gemeen, dat het orkest voor een groot deel bestaat uit jongeren die samen met plezier muziek willen maken op een zo hoog mogelijk niveau. Dat was in 1905 de belangrijkste beweegreden om de fanfare op te richten en dat is tot op de dag van vandaag nog altijd de reden van bestaan. Dirigente Yvonne Peters, die in 2003 de dirigeerstok in Weelde overnam, is een loot uit de eigen boezem en eigen dorp. Haar enthousiasme straalt af op de Muziek die in Het Klavier te horen zal zijn.

Het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel opent zondag 17 maart om 15.30 uur het uitwisselingsconcert in Het Klavier. Dirigent Geert Schrijvers heeft het uit te voeren programma afgestemd op het jubileumvoorjaarsconcert dat op 7 april in samenwerking met de stichting Trias in de Sint Janskerk wordt gegeven. En dat betekent een min of meer spiritueel getint programma. Voorafgaand aan het uitwisselingsconcert werken de Kaatsheuvelse muzikanten een repetitiedag af, waarvan het gezamenlijk concert een ontladende en ontspannen afsluiting vormt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen