Lammetjesdag schaapskudde Loonse en Drunense Duinen

Foto: Schaapskudde Loonse en Drunense Duinen

Onlangs is de schaapskudde van de Loonse en Drunense Duinen verhuisd naar een nieuwe boerderij locatie midden in het toekomstige Landschapspark Pauwels, het gebied tussen Tilburg Noord en De Loonse en Drunense Duinen.

Deze verhuizing is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking tussen de gemeente Tilburg en de gemeente Loon op Zand. Ook De Duinboeren en Stichting Educatieve Boerderij TLZ hebben een belangrijke bijdrage geleverd om dit voor elkaar te krijgen.

Deze boerderij is niet alleen een thuisbasis voor de schaapskuddes uit de omgeving maar ook een plek waar de stichting zich gaat richten op natuur en milieu educatie, waar in de toekomst overnacht kan worden, een drankje en een hapje genuttigd kan worden en waar ruimte is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daar samenwerking met Bureau Actief. Kortom een plek waar ontmoeten en beleven centraal zal staan.

Deze nieuwe plek krijgt een nieuwe naam. De naam zal tijdens de Lammetjesdag op zondag 10 maart om 11:00 uur onthuld worden door wethouder Mario Jacobs van Tilburg en wethouder Gerard Bruijniks van Loon op Zand.

Iedereen is van harte welkom aan de Moleneind 29 in Loon op Zand

Van links naar rechts, ook in de stal carnaval. (Geluid aan)

Geplaatst door Schaapskudde De Loonse en Drunense Duinen op Maandag 4 maart 2019