Goud voor KBO De Moer

Wethouder Bruijniks reikt de oorkonde uit
Foto: KBO De Moer

Al maandenlang aangekondigd: 20 februari 2019 de KBO in De Moer bestaat 50 jaar. Reden voor een feest natuurlijk. Op exact deze datum in 1969 is ze opgericht op initiatief van Jozef Mekke, hoofd van de Lagere school. Aanvankelijk was het vooral een gezelligheids- en kaartclub voor 65+ers. Met 26 leden nog niet erg indrukwekkend.

Dat is nu wel anders; momenteel telt de vereniging 99 leden, waarvan er 85 op de feestdag in Partycentrum ’t Maoske aanwezig waren. Onder hen zeven jubilarissen (twee bijna 98-jarigen) die een oorkonde, een boeket bloemen of een flesje Schrobbelèr kregen uitgereikt.

Samen 194 jaar!

De activiteiten zijn door een actief bestuur ook flink uitgebreid. Elke maand wordt dat door een inlegvel in het KBO-blad ”ONS” aangekondigd. Na de Nieuwjaarsborrel in januari was het dit Gouden Feest. Om half twee begon het programma, maar de meeste leden waren al ruim vóór die tijd aanwezig. De zaal was leuk versierd, er waren borden met oude foto’s en op een doorlopende fotopresentatie kon men bekijken als er even niks te buurten viel. Na een openingswoordje van de voorzitter Frans Stobbelaar werd begonnen met koffie en heerlijk gebak. Ook de secretaris van KBO Brabant Gérard Mustert sprak een woordje en had een doos feestelijke bonbons bij zich om de feestvreugde te verhogen. Marja van Trier en Peter Claessens, bekend onder de naam Treveris, traden op met een gevarieerd muzikaal programma. Marja heeft zelfs een speciaal lied gemaakt voor onze KBO, dat na enig oefenen uit volle borst werd meegezongen.

In de pauze reikte wethouder Gerard Bruijniks namens de gemeente Loon op Zand een oorkonde uit. Onder het genot van een hapje en een drankje naderde de tijd voor het diner. Om half zes wisselde iedereen van zaal om in een andere samenstelling plaats te nemen aan de reeds gedekte tafels. Er werd heerlijk gesmuld van de geserveerde gerechten, zodat rond acht uur iedereen zeer voldaan naar huis kon gaan, met heel vaak de opmerking: “Wat is het toch een mooie dag geweest!” Het voortreffelijke diner en de vriendelijke, vlotte bediening bij ‘t Maoske hebben daar zeker aan bijgedragen.

article
53784
Goud voor KBO De Moer
Al maandenlang aangekondigd: 20 februari 2019 de KBO in De Moer bestaat 50 jaar. Reden
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/53784/goud-voor-kbo-de-moer/
2019-03-05T16:07:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/03/05160444/DSC06972-2.jpg
KBO De Moer
Nieuws