Gemeente start invorderingsprocedure en legt beslag op vakantiepark Droomgaard

Foto: YouTube

De afgelopen maanden legde de gemeente vakantiepark Droomgaard verschillende dwangsommen op voor illegale huisvesting van arbeidsmigranten. De wettelijke betaaltermijnen van de dwangsommen zijn verstreken. De gemeente start daarom de invorderingsprocedure.

Hierbij dwingt een uitspraak van de rechter de Oostappen Groep te betalen. In de tussentijd legt de gemeente conservatoir beslag op het park. Met dit beslag voorkomt de gemeente dat de Oostappen Groep afstand doet van bezittingen voordat de betaling is gedaan.

Daad bij woord

De afgelopen maanden bleek uit verschillende controles dat vakantiepark Droomgaard zich niet aan de afspraken hield. Hiervoor legde de gemeente vakantiepark Droomgaard dwangsommen op met een totaalbedrag van € 482.400,-. Burgemeester Hanne van Aart: “We zijn in onze communicatie naar de Oostappen Groep heel helder geweest. Als er niet wordt betaald, nemen wij de volgende juridische stap, dat is wat we nu doen.”

Blijven controleren

Op 1 maart liep het veiligheidsrisicogebied af. Dit betekent dat de politie in het gebied op en rondom vakantiepark Droomgaard niet meer preventief mag fouilleren. Controles mogen politie en gemeente wél uitvoeren. Deze controles blijven de komende periode dan ook plaatsvinden om de veiligheid en leefbaarheid in en rondom het vakantiepark te garanderen.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
article
53775
Gemeente start invorderingsprocedure en legt beslag op vakantiepark Droomgaard
De afgelopen maanden legde de gemeente vakantiepark Droomgaard verschillende dwangsommen op voor illegale huisvesting van
https://loon-op-zand.nieuws.nl/gemeente/53775/gemeente-start-invorderingsprocedure-en-legt-beslag-op-vakantiepark-droomgaard/
2019-03-05T13:17:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/03/05131520/droomgaard.png
droomgaard, oostappengroep
Gemeente, Nieuws