Opvoeden lastig? Blijf positief! Triple P Oudercursus

Foto: Pixabay

Opvoeden kan soms flink lastig zijn. Zeker als uw kind ongewenst gedrag vertoont. Niet luisteren, driftbuien, altijd de baas willen spelen… het kan de opvoeding behoorlijk stressvol maken.

Triple P

Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma. Het is een ondersteunings-programma dat opvoeden makkelijker en plezierig wil maken. Het Triple P programma helpt u om te gaan met allerlei opvoedingsvragen en -problemen.

Triple P kan helpen om:

  • De band tussen ouders en kinderen te versterken.
  • Goed gedrag bij kinderen te bevorderen.
  • Kinderen beter te leren luisteren.
  • Duidelijke regels te stellen in de opvoeding.
  • Consequent en doortastend te reageren op ongewenst gedrag.

Voor wie

De training is bedoeld voor ouders met één of meerdere kinderen (0-10 jaar) die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding. De groep bestaat uit ongeveer 12 ouders, zowel alleenstaande als ouderparen. De training is gratis en u ontvangt een werkboek en verschillend informatiemateriaal.

Wanneer

De groepsbijeenkomsten zijn op donderdag 21 maart, 28 maart, 4 april,11 april en 9 mei van 19.30 – 21.30 uur. In week 16 en 17 oefent u thuis de lesstof. In deze weken wordt u éénmaal per week volgens afspraak gebeld door één van de trainers; er wordt geïnformeerd naar uw leerervaringen en ontvangt u telefonische coaching.

Het is van belang dat u elke bijeenkomst aanwezig bent! U vormt samen met de 2 trainers een vaste besloten groep. Tussen de lessen door gaat u thuis actief aan de slag met wat u geleerd heeft. De training wordt gegeven door Farent maatschappelijk werk en Indigo Brabant. De trainers zijn gecertificeerde Triple P-trainers.

Waar

Wijkpunt Pannenhoef, Jacob Ruysdaelstraat 14, Kaatsheuvel.

Belangstelling

Voor meer informatie over Triple P kunt u terecht bij Suzan Mutsaers, telefoon nummer: 073-6444244 / 06-51866628.

Aanmelden kan via: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen