EcLoZ gaat weer een warmtebeeldactie houden

Foto: EcLoZ

Evenals in 2015 kunt u weer in aanmerking komen voor het maken van een warmtebeeldfoto van uw woning. EcLoZ heeft als doelstelling dat de gemeente Loon op Zand in 2030 energieneutraal is. Dat wil zeggen dat er evenveel energie wordt opgewekt binnen de gemeente, als dat er wordt verbruikt.

Als energiecollectief zijn we al druk bezig met opwekken van duurzame energie in onze lokale zonne- en windenergieprojecten. Maar de eerste stap moet eigenlijk zijn: gebruik van energie zoveel mogelijk beperken. Het blijkt dat veel besparing mogelijk is door goede isolatie. Elke m3 gas die je niet nodig hebt, hoef je niet te verbranden, iedere kWh elektriciteit die je niet nodig hebt, hoef je niet op te wekken. Je bent zo niet alleen energiezuinig bezig, maar bespaart ook maandelijks energiekosten.

Warmtefoto

Bij de meeste woningen lekt er veel warmte (dus energie) weg doordat de woning slecht is geïsoleerd. Met een warmtebeeldfoto is dat weglekken perfect te zien. Het is nodig dat deze warmtebeeldfoto’s worden gemaakt bij koud weer. Dan is het verschil tussen binnen en buiten temperatuur groot. Uit ervaring weten we dat dat héél verrassend kan werken. Wat je nooit had gedacht is toch waar: via de voordeur, het dakraam, de spouwmuur, de vloer lekt heel veel warmte weg.

Bent u, inwoner van de gemeente Loon op Zand, geïnteresseerd om zulke warmtebeeldfoto’s van de woning door ECLoZ te laten maken, meld u dan aan per mail bij [email protected]. Met de eerste 10 aanmelders wordt een afspraak gemaakt voor het maken van warmtebeeldfoto’s in de week van 30 januari tot 6 februari. De foto wordt met u als woningeigenaar besproken en niet aan derden overhandigd. Deelname is geheel vrijblijvend. Aan het maken van de foto zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen