Pieten nemen paardrijles over bij SPG Langstraat

Foto: SPG Langstraat

Elke woensdag- en donderdagavond verzorgt SPG Langstraat paardrijlessen voor in totaal 25 gehandicapte ruiters. De lessen vinden plaats bij manege Pullens aan de Van Haastrechtstraat in Kaatsheuvel.

Op woensdag 28 en donderdag 29 november werden de instructeurs wel op een hele bijzondere manier verrast. Er is al een tijdje een zoektocht naar vrijwilligers om te assisteren met allerlei taken op de woensdag en de donderdag en ineens dienden zich 2 vrijwilligers aan voor een proefles…..2 Pieten.

Het bleek meteen dat hun ervaring met Amerigo, het paard van Sinterklaas, goed van pas kwam, want het kostte deze 2 bijzondere vrijwilligers weinig moeite om de les over te nemen. De ruiters kregen zelfs nog enkele Pietenlessen zoals cadeautjes in een schoorsteen gooien vanaf een paard. En de Pieten wisten ook bijzonder goed paarden te imiteren. Uiteraard mochten de pepernoten niet ontbreken.

Het bestuur van SPG was zeer tevreden over deze 2 vrijwilligers en heeft ze gevraagd of ze vaker wilden komen assisteren. Helaas wonen deze Pieten het grootste deel van het jaar in Spanje en kunnen ze er niet wekelijks bij zijn.

Om die reden blijft SPG Langstraat op zoek naar vrijwilligers. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Hetty van Dongen via [email protected]. Je kunt ook de website www.spglangstraat.nl raadplegen of bijvoorbeeld eens komen kijken bij manege Pullens op woensdag of donderdag tussen 17:30 en 19:30.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen