Controle migrantengedeelte Oostappen Vakantiepark Droomgaard

Op vrijdag 30 november 2018 voerde de gemeente samen met de politie een controle uit op het migrantengedeelte van Oostappen Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel.

Tijdens de controle is geconstateerd dat op dit gedeelte van het park meer dan 200 chalets in gebruik zijn voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Hiermee is niet voldaan aan de last onder dwangsom. Dit betekent dat de Oostappen Groep een dwangsom moet betalen. Voor één van de lasten onder dwangsom – de illegale bewoning van het recreatieve gedeelte van het park – diende Oostappen Groep bezwaar in. Op dit deel van het park vond geen controle plaats.

Voorlopige voorziening

Oostappen Groep maakte bezwaar tegen het opleggen van de dwangsommen. Daarnaast deed zij bij de rechtbank in Breda een verzoek om een voorlopige voorziening voor de illegale bewoning van het recreatieve gedeelte. Vrijdag 30 november behandelde de rechtbank de voorlopige voorziening. De uitspraak van de rechtbank staat vanavond op de website van de gemeente: https://www.loonopzand.nl/veiligheidsrisicogebied/

Vervolg

De gemeente en politie blijven controleren of de Oostappen Groep zich aan de regels houdt. Bij blijvende overtredingen moet de Oostappen Groep dwangsommen betalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen