AH Klanten steunen goede doelen ruimschoots

Vlnr: Kiki Kruize (Sport Helpt), Jan den Hartog en Marlies Smulders (Geheugenwerkplaats)
Foto: AH Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – De lege flessenactie van de Albert Heijn in Kaatsheuvel heeft de afgelopen 12 weken een bedrag opgeleverd van zo’n 2000 euro! Albert Heijn Kaatsheuvel verdubbelde traditioneel het bedrag van de klanten, die flink hadden gedoneerd via de gele knop bij de emballage. Marlies Smulders van het goede doel ‘de Geheugenwerkplaats’ ontving na de verdubbeling een cheque van 1079,30 euro en Kiki Kruize van het goede doel ‘Sport helpt’ ontving een cheque van 966,70 euro.

“Welgeteld zijn dat zo’n 4000 lege cola- flessen per cheque!” zegt Jan Den Hartog enthousiast, die traditiegetrouw de jarenlange doneeractie in ere houdt van zijn vader Piet den Hartog. “In het verleden duurde de actie 26 weken, maar er zijn zoveel aanvragen van goede doelen, dat we de lege- flessenactie voor een periode van 6 weken houden. Zo kunnen we meer goede doelen bereiken”, zegt de franchisenemer.

Marlies Smulders, initiatiefneemster van de Geheugenwerkplaats, is zeer blij met het gedoneerde bedrag. “Het is moeilijk om als beginnende stichting overeind te blijven, maar met de wekelijkse activiteiten, zoals de welbefaamde ‘geheugenfitness’ is de animo steeds groter. De test is niet alleen voor mensen met dementie, maar ook voor mensen die hun geheugen willen trainen, hierdoor willen we laagdrempelig blijven”, aldus Smulders. De Geheugenwerkplaats is een inloop- en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen en/ of dementie en hun naasten. De inloop is op maandag en donderdag van 10.00 – 13.00 uur, met aansluitend als vaste activiteit de ‘geheugenfitness’.

Het tweede goede doel is ‘Sport Helpt’. Deze stichting organiseert droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis, met een (Olympische) topsporter van zijn of haar favoriete sport. “Tijdens de droomontmoeting domineert de lach van het kind, en niet de ziekte”, zegt Kike Kruize van de stichting, die ook samenwerkt met Villa Pardoes. Kruize die helemaal uit Amstelveen kwam om haar cheque te ontvangen, vindt het geweldig dat de klanten van Albert Heijn Kaatsheuvel zoveel geld doneren aan haar stichting. “Het is een bijzonder grote verrassing voor mij dat de klanten in Kaatsheuvel zoveel geld hebben opgehaald voor Stichting Sport Helpt en dat de Albert Heijn het óók nog eens verdubbeld heeft. Daar zijn wij erg dankbaar voor!”.

Sport Helpt is tevens actief tijdens de Villa Pardoes Winterrun op zaterdag 8 december.
Meer informatie over de goede doelen is te vinden op www.geheugenwerkplaats.nl en www.sporthelpt.nl

article
50745
AH Klanten steunen goede doelen ruimschoots
KAATSHEUVEL – De lege flessenactie van de Albert Heijn in Kaatsheuvel heeft de afgelopen 12
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/50745/ah-klanten-steunen-goede-doelen-ruimschoots/
2018-11-16T12:56:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2018/11/16125536/20181113_144639.jpg
Nieuws, Zakelijk