Yvonne’s Brocante: ‘Echt een waardering voor mijn werk’

Sinds 8 april 2010 heeft Yvonne Vugts de winkel Yvonne’s Brocante. Van een uit de hand gelopen hobby heeft Vugts haar werk gemaakt. “Tafels, stoelen, heilige beelden, bestek, glas-in-lood, servies: het is er allemaal te vinden in mijn winkel.”

“Ik heb voor dat ik mijn winkel begon een webwinkel gehad, maar ik had toen nog een vaste baan in de auto-industrie. Iets heel anders dus. Toen ik ontslag kreeg dacht ik: als ik nu geen winkel begin, doe ik het nooit meer. Dan neem je gewoon de gok”, vertelt Vugts. Voor de spullen in de winkel gaat Vugts markten af in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, maar ook op internet vindt Vugts haar spullen en een vaste handelaar in het buitenland zorgt ook voor het bestaan van de winkel. “Soms bieden mensen mij een stoel aan en zeggen dan: ‘Hij is oud.’ Maar niet alles wat oud is, wil ik in mijn winkel. Alles wat ik inkoop, vind ik mooi en sta ik achter”, zegt Vugts.

Stijl en gastvrijheid

De stijl van de winkel van Vugts is landelijk brocante. “Ik heb voor ieder wat wils in mijn winkel staan.” Ook gastvrijheid staat bij Vugts hoog in het vaandel. “Soms ben ik een zondag extra open met hapjes en drankjes erbij. Ik besta wel door mijn klanten en ik vind het heel belangrijk dat ik ook iets terug doe voor hen.”

Waardering

Vugts: “Ik vind het hartstikke leuk dat ik was genomineerd en de ondernemer van de maand ben geworden. Echt een waardering voor mijn werk.” Het was nog even spannend wie deze maand de ondernemer van de maand werd. Vugts vertelde dan ook: “Ik zag mijn naam wel genoemd, maar ik wist niet of het genoeg was om de ondernemer van de maand te worden. Echt hartstikke leuk dat het toch gelukt is!”

Toekomstdroom

Vugts: “Ik zou graag een ander pand willen. Het pand wat ik nu heb is niet te klein, maar ik zou graag een tuintje bij de winkel willen. Ik geef koffie en thee aan mijn klanten en hoe leuk zou het zijn als je met het mooie weer dan eventjes buiten kunt zitten.” Ook vertelt Vugts dat de parkeerruimte te klein is en dat dat ook nog een wens is. “Je moet ook steeds iets te wensen en te dromen blijven hebben.”

Yvonne’s Brocante
Marktstraat 15
5171 GM Kaatsheuvel

Door: Marit Koopmanschap


De ondernemer van de maand juni werd mogelijk gemaakt door:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden