Residentie Molenwijck en Thebe intensiveren samenwerking

Foto: Molenwijck

Residentie Molenwijck in Loon op Zand en Thebe Wijkverpleging intensiveren hun samenwerking. In een nieuw contract, dat geldt voor de komende drie jaar, is deze samenwerking vastgelegd op basis van drie pijlers: de collectieve kracht van bewoners van Molenwijck, de beste zorg aan huis wanneer dat nodig is en deze zorg geleverd binnen de (financiƫle) kaders van de zorgwetten.

Een uniek woonconcept

Residentie Molenwijck is een plek waar mensen graag wonen, zelfstandig en met regie over eigen leven. Wat daarbij helpt is de aanwezige collectieve kracht van mensen die elkaar ondersteunen, elkaar kennen en elkaar willen helpen. Aanvullend is een team zorgverleners van Molenwijck dichtbij, die professionele zorg bieden in de thuissituatie. Op die manier hopen we dat de bewoners van Molenwijck tot het einde van hun leven hier kunnen wonen, ook als de behoefte aan zorg intensiever wordt.

Samen staan we voor goed zorg

Met 150 appartementen is Molenwijck relatief klein om helemaal op eigen kracht de zorg te organiseren. Nu de complexiteit van zorg stijgt en de collectieve financiƫle middelen om zorg te verlenen steeds minder worden, wordt samenwerking met Thebe Wijkverpleging nog belangrijker. We willen immers allemaal dat binnen de beschikbare mogelijkheden de best mogelijke zorg verleend wordt. Door de jarenlange ervaring weet Thebe als geen ander goede, en ook effectieve en doelmatige zorg te verlenen, die uitstekend past binnen het concept van Molenwijck. Hiermee willen we een impuls geven aan de kwaliteit van zorg en aan het versterken van zelfstandigheid passend bij de woonzorgvisie van Molenwijck. Deze samenwerking is bekrachtigd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen