Geheugenwerkplaats Kaatsheuvel geopend

Op donderdag 31 mei 2018 opende burgemeester Hanne van Aart de Geheugenwerkplaats door samen met Marlies Smulders het logo te onthullen. De Geheugenwerkplaats is gevestigd in het gebouw van De Rode Loper en is een laagdrempelig ontmoetingscentrum waar ook de partners van dementerende mensen, hun mantelzorgers en de professionals zich thuis zullen voelen.

Het is dé plek voor iedereen die, direct of indirect, te maken krijgt met geheugenproblemen en/of dementie. Naast een vrije inloop- en informatiefunctie organiseren ze er activiteiten rondom het stimuleren van geheugen. Voor meer informatie over het initiatief kijk op www.geheugenwerkplaats.nl.

Gemeente Loon op Zand

In 2020 telt de gemeente naar verwachting 430 inwoners met een vorm van dementie en in 2040 zal dit zelfs zijn verdubbeld. Na de zomer gaat de gemeente aan de slag als dementievriendelijke gemeente.

Overheidsparticipatie

De geheugenwerkplaats is een van de zeven winnaars van ‘Het beste idee voor hulp en zorg’. Net als alle andere initiatieven is de geheugenwerkplaats een vorm van overheidsparticipatie. Als eenmalige subsidie werd een bedrag van 22.844 euro toegekend door de gemeente. Rabobank De Langstraat deed met een cheque van € 10.188,- ook nog een flinke duit in het zakje. De geheugenwerkplaats werkt samen met Schakelring, Maasduinen, Thebe en Rabobank De Langstraat. Door slim te organiseren kon men een vliegende start maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen