De WalBurgt begint gastenverblijf in oude brandweerkazerne in Kaatsheuvel

Foto: De Walburgt

Wie eens de nacht door wil brengen in een bijzondere accommodatie in Kaatsheuvel kan binnenkort terecht in Gastenverblijf De Oude Kazerne, aan het Anton Pieckplein midden in het centrum van het dorp.

Naast en rond de toren van de oude brandweerkazerne opent de WalBurgt in het derde kwartaal van dit jaar een gastenverblijf dat gerund zal worden door jongeren met autisme. Dat is Marcel van Burgsteden, directeur en oprichter van De WalBurgt, op vrijdag 1 juni met projectontwikkelaar Cornelis Huygens Profero BV uit Vught overeengekomen.

De WalBurgt (www.dewalburgt.nl) biedt woonbegeleiding aan jongeren met autisme en heeft vestigingen in Amersfoort en Kaatsheuvel. Door middel van dit gastenverblijf breidt de WalBurgt zijn aanbod aan hun jongeren uit met een vorm van dagbesteding en een mogelijkheid om praktische en sociale vaardigheden in de praktijk te brengen. Het gaat dan onder meer om het bijhouden van de website, plannen, schoonmaken, sleuteluitgifte en het uitleg geven over de accommodatie.

“Bij dit project snijdt het mes aan twee kanten”, zegt Van Burgsteden trots: “we bieden de toerist die Kaatsheuvel aandoet een unieke overnachtingsmogelijkheid in een ruimte die natuurlijk het thema brandweer meekrijgt. En we breiden het zorgaanbod aan onze jongeren uit met de mogelijkheid om extra praktijkervaring op te doen.”

Gastenverblijf De Oude Kazerne heeft een oppervlakte van 80m2, een 8 meter diepe tuin en is van alle gemakken voorzien. Het biedt plaats aan 4 tot 6 personen. En dat allemaal op loopafstand van de Efteling, met de Loonse en Drunense duinen en steden als Tilburg en ’s-Hertogenbosch op een steenworp afstand.

Naar verwachting kunnen de eerste gasten begin september hun intrek nemen in De Oude Kazerne.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen