Dat wat je doorgeeft…

Burgemeester Hanne van Aart en Jan Bernard Koolen
Burgemeester Hanne van Aart en Jan Bernard Koolen
Foto: Residentie Molenwijck

Loon op Zand – 40 jaar geleden landden drie parachutisten hier om de sleutel te overhandigen aan burgemeester Fiévez, waarmee Molenwijck op 18 mei 1978 officieel werd geopend!

Vandaag, vrijdag 18 mei 2018, viert Residentie Molenwijck haar 40 jarig jubileum. Een belangrijke en tevens bijzondere mijlpaal in een landschap van recent sterk veranderende financiële en economische en maatschappelijke omstandigheden. Omstandigheden die Residentie Molenwijck heeft aangegrepen om een nog sterker en steviger fundament te leggen onder haar unieke concept. Het concept van een full-service woonbeleving voor senioren in een groen natuurrijk landschap. Stichting Residentie Molenwijck blijkt in staat te zijn geweest vooruit te blijven kijken en daardoor een hoge kwaliteit van wonen en dienstverlening doorgeeft voor de volgende jaren. Op naar het gouden feest!

Betrokkenen van het eerste uur, de heer Guido Mannaerts (ere-lid van Residentie Molenwijck), mevrouw Fiévez (echtgenote van de toenmalige burgemeester Fiévez én bewoonster van Residentie Molenwijck) en mevrouw Pepping (Firma Pepping was verantwoordelijk voor de bouw van Molenwijck en daarnaast woont zij inmiddels al vele jaren in Molenwijck) zien wij als trotse pioniers van de woongemeenschap die Residentie Molenwijck nu is.

Guido Mannaerts

Guido Mannaerts verwoordt het zo “Het succes van Molenwijck zit mede daarin dat de besturing steeds adequaat reageert op wat in de markt gebeurt. Bijvoorbeeld de toenemende belangstelling voor ruime appartementen en tegelijkertijd is er oog voor de huidige en nieuwe generatie bewoners. Die vooruitziende blik is niet veranderd. Wat je ermee doet wel. Die verdieping maakt dat ik trots ben op een Residentie Molenwijck toen en nu, dat nog steeds aandacht heeft voor de bewoner.”

Spectaculaire hoogtepunt deze middag is de landing van Jan Bernard Koolen, directeur van Residentie Molenwijck, met de vlag die 40 jaar Residentie Molenwijck symboliseert. Daarmee is gelijk de parallel getrokken met de opening vier decennia geleden. Het overhandigen van de vlag verbeeldt het idee dat Molenwijck dit concept wil doorgeven aan de volgende generatie.

Jan Bernard Koolen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen