Loon op Zand gaat weer “Wereldwijd” op Tweede Pinksterdag

Foto: Wereldwijd

Zondag 21 mei (Tweede Pinksterdag) vindt wederom het multiculturele festival “Wereldwijd” plaats. Op het terrein bij Jongerencentrum “De Kuip” en Scouting Pastoor Simonsgroep komen eten, drinken, muziek, zang, dans, cultuur uit alle delen van de wereld samen.

Uniek en uitnodigend

Vanaf 13.00 uur is het terrein toegankelijk. ‘Wereldwijd’ kenmerkt zich door de toegankelijke manier waarop mensen uit verschillende landen, van verschillende culturen, leeftijden en geloofsovertuigingen elkaar kunnen ontmoeten. De organisatie heeft gezorgd voor een mooi muzikaal programma en een afwisselend hapjes-, snuisterijen- en informatiemarkt.

Een ‘Time Out’ is niet mogelijk

Muzikaal gezien nemen we u mee naar alle delen van de wereld. Om te beginnen met Latijns-Amerikaanse passie en Spaans temperament. Zangeres Bianca betovert je met haar doorleefde en omfloerste stem. Gitarist Ruud vult haar aan met zijn warme klanken. Als je denkt dat Ibiza Breeze je omver blaast, wordt je getrakteerd op een heuse ‘Time Out’. Deze Waalwijkse band brengt je op een hoger level met strakke beats van vier muzikanten en een geweldig stemgeluid van twee swinging zangeressen. R&B, soul, disco en pop slaan de toon. Het festival wordt besloten door heerlijke Afrikaanse klanken van Makali. Leadzanger Mike zal tijdens het festival workshops verzorgen in het kader van ‘Wereldwijd Verbindt’. Pas na 17:30 uur krijgt u een time-out op muzikaal gebied.

Rapper Adnan

Wereldwijd is er voor alle culturen. Met rapper Adnan willen we inspelen op de populaire rapmuziek uit de jongerencultuur. Adnan is gevlucht uit Syrië en woont pas sinds kort in Nederland. Hij spreekt goed Nederlands. Door zijn rapt kan Adnan zijn gevoelens en emoties uiten. Daarom ‘rapt’ hij zijn teksten deels in het Arabisch en deels in het Nederlands. Adnan treedt op het kleine podium, dicht bij het publiek op. Hierdoor zal een aanstekelijk maar intiem optreden ontstaan.

Wereldwijd Verbindt

“Een taal spreken we allemaal”. Het zou mooi zijn als we allemaal dezelfde taal zouden spreken. Dat zou een hoop oorlog en ellende schelen. Er is echter wel een taal die we allemaal begrijpen, muziek! Muziek Verbindt. Tijdens het festival zullen een aantal workshops Afrikaanse percussie verzorgd worden door de muzikanten van Makali. Door middel hopen we jeugd te verbinden.

Workshops voor jong en oud

Behalve de workshops in het kader van ‘Wereldwijd’ Verbindt’ zijn er diverse workshops en demonstraties. Bijzonder is de workshops van Iris van Lavieren samen met twee Somalische jongens maakt zij grafische werkjes. Ook Marja van Trier is aanwezig met Stichting Wereldgemeente Loon op Zand en andere ideële organisaties zijns met een informatiestands aanwezig. Verder zijn er allerlei sport- en spelactiviteiten.

Vrienden van Wereldwijd

Wereldwijd is een kleinschalig festival wat probeert met kleine gelden en weinig fondsen om mensen met elkaar te verbinden. Door vriend de worden van Wereldwijd steunt u ons en onze activiteiten. Voor een aantrekkelijk bedrag kunt u onze stichting steunen. U kunt kiezen uit vier versies:

– Brons: € 10,00
– Zilver: € 20,00
– Goud: € 50,00
– Platina: € 100,00

Ga naar www.wereldwijdloonopzand.nl voor meer informatie.

21 mei is de mooiste Pinksterdag

Eleanore Roosevelt zij ooit: “The future belongs tot those who believe in the beaty of their dreams.”. De toekomst behoort aan hen die in de pracht van hun dromen geloven. Wij geloven (en dromen) dat de kracht van Wereldwijd zit in het op een laagdrempelige manier ontmoeten van elkaar onder het genot van de geneugten des levens. Geniet u met ons mee?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen