Eerste CPO vereniging nieuwbouwwijk Westwaard

Foto: Gemeente

Dinsdagmiddag tekenden wethouder Bruijniks van gemeente Loon op Zand en twee vertegenwoordigers van Vereniging Westwaarts een samenwerkingsovereenkomst.

In de overeenkomst is vastgelegd dat de vereniging toestemming heeft voor de ontwikkeling van 22 nieuwe woningen ten westen van Kaatsheuvel. ‘Westwaarts’ vertegenwoordigt een groep toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk Westwaard. Zij nemen deze ontwikkeling gezamenlijk op zich in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

CPO Vereniging Westwaarts

De CPO vereniging bestaat momenteel uit vijftien enthousiaste leden in de leeftijd van 24 tot 75 jaar. Het grootste gedeelte woont in de omgeving van Kaatsheuvel en Waalwijk. Een aantal leden wonen zelfs wat verder weg, zoals Breda, Roosendaal en Handel. Via vrienden, familie of de Facebookpagina van de vereniging (www.facebook.com/verenigingwestwaarts) maakten ze kennis en werken nu samen aan de realisatie van hun eigen woningen. “Het leuke van een CPO project is dat je elkaar al goed leert kennen tijdens het project. Daardoor heb je al een goede band met jouw toekomstige buren nog voordat je er daadwerkelijk woont!”, aldus de leden van de vereniging.

Woningen

De CPO-vereniging liet het afgelopen jaar een bouwplan voor 22 woningen opstellen. Daarvan zijn er op dit moment nog zeven beschikbaar. Het plan bestaat uit vrijstaande woningen, tweekappers en rijtjeswoningen. De woningen hebben een mooie mix van verschillende uitstralingen en zijn ook herkenbaar als een geheel. De vereniging wil eind 2018 de gronden afnemen van de gemeente en vervolgens snel starten met de bouw van de woningen.

Westwaard

Westwaard is een dorps landelijke uitbreiding van Kaatsheuvel. “De gemeente Loon op Zand vindt het belangrijk om in deze nieuwe woonbuurt ruimte te bieden aan inwoners die zelf hun woning willen (laten) bouwen, het zogenaamde Particulier Opdrachtgeverschap”, licht wethouder Gerard Bruijniks toe.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem een kijkje op de Facebookpagina van Vereniging Westwaarts (www.facebook.com/verenigingwestwaarts) of stuur een e-mailbericht naar [email protected].

Schets woonveld Westwaarts, Bongers Architecten uit Oud-Alblas.

Fotobijschrift

Zittend: Roland van Dongen (Westwaarts), Gerard Bruijniks (wethouder) en Suzan van de Wiel (Westwaarts) Staand: leden Westwaarts en rechts Rick Dusée (projectleider gemeente) Foto: Henri Boer fotografie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen