35e editie van Pleinfestival Kaatsheuvel: De jubileum editie!

Foto: Pleinfestival

Vanaf donderdag 24 t/m zondag 27 mei vindt de 35e editie van het Pleinfestival plaats. Dit jaar voor de 3e maal op het Anton Pieckplein in het centrum van Kaatsheuvel en de organisatie is er ook nu weer in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen met alle dagen gratis toegang. Er wordt in 2018 zelfs weer een onderdeel toegevoegd aan het toch al zo drukke programma en natuurlijk biedt het Pleinfestival met de Pleintent wederom een 100% droogweergarantie.

Het begint al op donderdag om 16 uur met de Efteling Familiemiddag. Alle basisschoolkinderen kunnen gratis eierkoeken versieren, geschminkt worden, aan de kleurwedstrijd meedoen, muziek luisteren en nog veel meer. Voor de allerkleinsten is er zelfs de peutertuin terwijl de ouders en andere familieleden ondertussen van een drankje kunnen genieten.

Donderdagavond vanaf 20 uur is het tijd voor de Kick Off! Drie bands zullen het podium betreden en laten verschillende genres voorbijkomen. The Difference en Mother’s Disaster zijn 2 van de bands. De 3e band is de winnaar van de voorrondes die hebben plaatsgevonden in Crossroads.

Op vrijdagmiddag vanaf 13 uur een nieuw evenement: de Efteling Seniorenmiddag zodat ook de senioren (een rekbaar begrip, iedereen vanaf 50 jaar is van harte welkom) een leuk middagje uit hebben. Er staat o.a. een bingo en live muziek door Shantykoor Efteling ‘Ahoi’ op het programma. Bingoboekjes a € 5,- zijn te reserveren via [email protected] en de opbrengst zal geheel geschonken worden aan het goede doel.

Vrijdagavond is het natuurlijk weer tijd voor de Pleinparty. Na het enorme succes van vorig jaar met het Foute Uur is voor 2018 besloten om ‘Q Music – de Foute Party’ te boeken. Vanaf 20:00 uur tot 24.00 uur is het 4 uur lang Fout en zet Q-DJ Martijn Kolkman de tent volledig op zijn kop. Kom ook zeker Fout Gekleed want de Foutst Geklede persoon wint 10 consumptiemuntjes.

De zaterdagmiddag is van 13 tot 17 uur gereserveerd voor Pleinergy met vele activiteiten en optredens. Optredens zijn er o.a. van Astir Dance Art, Family Fit Health center en Harmonie Kaatsheuvel. Ook kan er geklommen worden op een klimwand van 9 meter hoog en kan er op de lichtgevende dansvloer genoten worden van muziek van de Efteling DJ. Bij de workshops worden creatieve bijdrages verwacht, er worden ballonnen gevouwen, er zijn speciale DJ-workshop tickets te winnen en nog veel meer. Kortom er is genoeg te doen voor alle kids en tieners.

Zaterdagavond is het weer tijd voor het immens populaire Meezingfestijn met een keur aan bekende artiesten. Zo zullen o.a. Wolter Kroes, Het Feestteam en de Lawineboys optredens geven maar ook Chris Poldervaart, Nelis Leeman en Nederpopband Van Eigen Bodem XL zijn van de partij. Uiteraard wordt de avond weer losjes aan elkaar gekletst door het Pleinfestivalduo Sjoerd Dijkstra en Eric Dankers. Dus wie zin heeft in een avondje dansen, zingen en genieten wordt deze avond in de Pleintent verwacht. Om 18.30 gaat de tent open en we beginnen stipt om 19.30 uur. Wegens de verwachte drukte wordt aangeraden om zeker op tijd te komen!

Traditiegetrouw wordt het Pleinfestival afgesloten op zondag 27 mei met het Braderiefestival. Naast de vele kramen is er nog veel meer te zien en te beleven. Er is een entertainment podium midden op de braderie, een swingende kok loopt rond om tijdens een dansje wafels uit te delen, aan de kleintjes is gedacht met de peuterspeeltuin en er staat een immense DJ-bus met 24 dj-sets. Kids kunnen deze zondag onder begeleiding van echte dj’s geheel gratis de fijne kneepjes van het dj-vak leren! In navolging van vorig jaar zullen op verzoek van velen op het podium in de Pleintent wederom twee bands elkaar afwisselen en tevens samen een paar songs spelen. 2 bands met 12 muzikanten die non-stop gaan zorgen voor een gedenkwaardige feest- en rocksessie; dit is een uniek spektakel wat je zeker niet mag missen. De bands die dit jaar geschiedenis mogen gaan schrijven zijn Koud Serveren en MT Bottles. Vuurwerk op het podium gegarandeerd!

Natuurlijk is het ook alle dagen kermis (zie de Pleinfestivalkrant voor kortingsbonnen). De toegang is door de vele sponsors, meer dan 100 vrijwilligers en eigen horeca in de Pleintent zoals altijd alle dagen gratis, en dat is een uitzondering tegenwoordig!
Like onze facebookpagina voor de laatste nieuwtjes of bezoek onze website
www.pleinfestivalkaatsheuvel.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen