Efteling krijgt parkeerterrein langs de N261, ontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage

Foto: Google Maps

De gemeente Loon op Zand legt 1 maart 2018 tot en met 11 april 2018 het ontwerp-bestemmingsplan inclusief MilieuEffectRapport (MER) ‘Wereld van de Efteling 2030’ ter inzage. Het plan voorziet in de uitbreiding van de Efteling.

De gemeente heeft het ontwerpbestemmingsplan aangepast, onder meer na de ingekomen reacties op het voorontwerpbestemmingsplan. Daarnaast is onder andere rekening gehouden met de voorkeursvariant uit het MER voor de zuidelijke verkeersontsluiting. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’ legt ook vast dat de verlegde Horst, de Eftelingsestraat, de Kinkenpolder en de Dodenauweg openbare wegen blijven.

Voorkeursvariant MER

De voorkeursvariant uit het MER is de variant waarbij gebruikgemaakt wordt van de bestaande aansluiting bij het knooppunt Loon op Zand op de N261. De toegangsweg loopt vervolgens via de Heideweg, Horst en de Eftelingsestraat (twee rijstroken). Deze variant is aangevuld met de mogelijkheid om (op afstand) te parkeren tussen de Horst en de N261. Parkeren is dan mogelijk tussen het huidige brandstofverkooppunt langs de N261 en het waterleidingstation van Brabant Water. De voorkeursvariant is in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Door de voorkeursvariant is een nieuwe aansluiting op de N261 en parkeren op afstand bij de Vloeivelden niet meer aan de orde. De zuidelijke ontsluiting wordt alleen gebruikt op ‘drukke dagen’ bij de Efteling en dan alléen door verkeer vanuit het zuiden. De Europalaan blijft met de voorkeursvariant de hoofdontsluiting.

Mogelijkheid indienen zienswijze Iedereen kan in de periode van 1 maart 2018 tot en met 11 april 2018 een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Naar verwachting stelt de gemeenteraad na de zomervakantie van 2018 het bestemmingsplan vast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen