Woningen op voormalig Van Lierterrein Loon op Zand

Foto: Gemeente Loon op Zand

De voormalige fabriekslocatie van Van Lier aan de Bergstraat in Loon op Zand wordt een nieuwe woonbuurt. Het college van B&W heeft op 6 februari 2018 ingestemd met de stedenbouwkundige visie voor het gebied. Omwonenden worden betrokken bij de uitwerking van de plannen.

Ook het naastgelegen Van Eschterrein aan de Kerkstraat maakt onderdeel uit van het woningbouwplan. Hiervoor heeft het college al eerder medewerking toegezegd voor het bouwen van 15 studio’s. De eigenaren – de familie Van Lier en Jansen Bouwontwikkeling B.V. – buigen zich de komende maanden over de verdere invulling en uitwerking van het plan.

Variatie aan woningen

De gemeente stelt als voorwaarde dat er woningen komen voor verschillende doelgroepen. Het nieuwbouwplan bestaat uit zowel rijwoningen als vrijstaande woningen en appartementen. Er wordt gebouwd voor starters, senioren en gezinnen. Het precieze aantal woningen en de verdeling staan nog niet vast.

Duurzaam

De eigenaren hebben de ambitie om met de nieuwe woonbuurt het eerste gasloze project van Loon op Zand te worden. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen voor de energietransitie: het overstappen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

Oude toegangspoort

De familie Van Lier wil graag dat de oude fabriekspoort aan de Bergstraat de ingang naar de nieuwe woonbuurt wordt. Het college vindt dat een mooie verwijzing naar de historie van de locatie, maar wil wel dat er een onderzoek komt, waaruit blijkt dat deze toegangsweg verkeersveilig is.

Informatie en vervolg

Direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd. In de aanloop naar het op te stellen bestemmingsplan volgt nog een informatiebijeenkomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen