Dieven stelen 100.000 euro aan fietsen bij fietsenzaak De Tweewieler in Udenhout

Foto: Omroep Brabant - bewakingscamera

Bij fietsenzaak De Tweewieler in Udenhout zijn maandagnacht 29 dure racefietsen en mountainbikes gestolen. De totale schade bedraagt ongeveer 100.000 euro.

De criminelen forceerden rond half vier vannacht de voordeur. Daarna zochten ze hun heil op de bovenverdieping, waar de duurste fietsen stonden.

Tot drie maal toe liepen ze op en neer naar de bovenverdieping en namen dure fietsen onder hun armen. Volgens de Nederlandse importeur van de dure Italiaanse Bianchi-fietsen zou het onder meer gaan om de modellen: OltreXR3, OltreXR4, Aria, InfinitoCV, Intenso, Methanol en Eroad. Op camerabeelden is te zien hoe de dieven net na half vier ’s nachts met af ten toe twee fietsen tegelijk de trap af stormen. De serienummers van de fietsen komen snel op de website van Bianchi te staan, zodat het moeilijker wordt om de fietsen door te verkopen.

Er ging een inbraakalarm af, maar de daders waren er al vandoor toen agenten aankwamen. Er is nog tevergeefs met een politiehelikopter gezocht naar de inbrekers.

Bron: Omroep Brabant/Brabants Dagblad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen