Griezelen in het Centrum was verschrikkelijk geslaagd!

Afgelopen vrijdagavond 27 oktober verkeerde het centrum van Kaatsheuvel in griezelige sferen. Van spoken en heksen tot pompoenen en een echte varkensneus; de winkeliers deden hun uiterste best om de straten een echte Halloweenbelevenis mee te geven. Ze deden dit allemaal voor de tweede editie van Griezelen in het Centrum. Deze laatste avond van oktober was net als de eerste editie een groot succes!

Vooraf konden de kinderen al een kaartje kopen voor de griezeltocht en boven verwachting waren deze kaartjes een paar dagen voor het evenement al helemaal uitverkocht! Ongeveer 200 kinderen verschenen daarom vrijdagavond op het Anton Pieckplein waar de start was van de speurtocht. Daar kregen de kinderen en ouders/verzorgers een plattegrondje mee, waar ze alle letters die ze in het centrum vonden konden opschrijven. Bij veel winkeliers stond namelijk een pompoen verstopt met een letter erop. Door het husselen van de letters kwam uiteindelijk een woord tevoorschijn en we zijn ontzettend trots dat veel van de kinderen het juiste woord hebben kunnen vinden!

Na het aanmelden was het nog net niet donker in het centrum, maar tijdens de speurtocht daalde de schemer langzaam neer op het centrum. De kinderen konden de speurtocht in bijna twee uur lopen. Een mooie tocht, dus ze hadden het eindfeest bij het Snookercentrum dan ook helemaal verdiend! Hier kregen ze bovendien nog een traktatie en een klein prijsje waarmee ze enorm blij waren.

In de middag werd door een groep vrijwilligers al een hoop klaargezet voor in de avond. Kylie Maree, van Feestartikelen de Kets, vertelt hierover: “Bij een hoop winkeliers was niet alleen een pompoen verstopt, maar er waren ook een hoop activiteiten. Zo konden de kinderen een pompoen versieren, bij de slager moesten ze een echte varkensneus voelen, ergens anders weer werden de kinderen met wc-papier ingewikkeld tot mummie, en als laatst mochten ze ook ergens een cupcake versieren. Niet alleen al deze activiteiten moesten worden klaargezet, maar natuurlijk moesten ook onze griezels klaar worden gemaakt. We hebben hier met man en macht aan gewerkt en zijn dan ook heel trots dat alles zo goed is verlopen!”

Naast een hoop griezels die verspreid stonden in het centrum en rondliepen, waren ook de kinderen op hun spook-best verkleed. Het was enorm leuk om te zien dat zoveel kinderen (en ouders!) hun meest verschrikkelijke en enge kleding tevoorschijn hadden getoverd om de uitstraling van deze Halloweenavond helemaal tot zijn recht te laten komen. Voor de best verklede griezel wordt binnenkort nog een prijs weggeven. Dit zal waarschijnlijk via de facebookpagina van Griezelen in het Centrum bekend worden.

Naast Marion Koenen en Kylie Maree van Feestartikelen de Kets werkten ook de vrijwilligers van Stichting Jeugdpret, theatergroepen van DraMarij Theatermakerij, Gerdy Zijlmans van Gerdy’s Grafisch Adviesbureau en de ondernemers van Shoppen in Kaatsheuvel mee aan het evenement. Samen kozen zij ervoor de kinderen dit jaar door de ouders/verzorgers zelf te laten begeleiden en dit was een hele goed keuze. Nu waren de kinderen veel beter verdeeld over het centrum en hadden wij veel meer vrijwilligershanden vrij om in het centrum mee te helpen bij de activiteiten. De organisatie kijkt al met al daarom terug op een geweldige editie. En of het volgend jaar weer zo griezelig wordt in het centrum, dat houden we nog even geheim! Houd de facebookpagina tegen die tijd goed in de gaten!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen