Gemeentelijke erepenning in zilver voor Huub van der Linden

Op maandag 30 oktober reikte burgemeester Wim Luijendijk de gemeentelijke erepenning in zilver uit aan de heer Huub van der Linden. De uitreiking vond plaats in de Raadzaal in Het Klavier in Kaatsheuvel.

Persoonlijke inbreng bij 4-mei herdenkingen

De heer Huub van der Linden draagt vanaf 1995 een oorlogsverhaal voor tijdens de dodenherdenking op 4 mei. Jaarlijks weet hij door zijn persoonlijke inbreng bij de 4-mei-herdenking bij het vredesmonument een indrukwekkende bijdrage te leveren aan de samenkomst die door vele inwoners van de gemeente Loon op Zand worden bijgewoond.

Als lid van de werkgroep 4-mei vieringen vertelt hij op basisscholen en middelbare school in de gemeente over de gebeurtenissen die plaatsvonden in de Tweede Wereldoorlog.

Nationaal Monument Kamp Vught en EHBO

Tevens verzorgt hij – met een onderbreking van 13 jaar – in de periode van 1963 tot heden wekelijks rondleidingen in het voormalig concentratiekamp ‘Nationaal Monument Kamp Vught’. Hiernaast verricht hij balieactiviteiten in Kamp Vught.

De heer Van der Linden verrichtte en verricht hiernaast nog een scala aan vrijwilligersactiviteiten zoals collecteren, het bemensen van de EHBO-post tijdens evenementen en de organisatie van zijn eigen EHBO-thuispost in de periode van 1988 tot 2003.

Jeugdkoor Lindelijsters

Tijdens zijn voormalige (reguliere) werkzaamheden als conciërge op een school voor speciaal onderwijs, nam hij op vrijwillige basis tijdens de vakantieperiodes en in de avonduren de allerlei klussen voor zijn rekening en begeleidde ook zelf een aantal leerlingen.

In 1963 richtte hij het jeugdkoor ‘de Lindelijsters’ op, waarvan hij tot 1975 dirigent was. Daarnaast verricht hij allerlei hand- en spandiensten voor een ieder en bezoekt zieke mensen, die hij waar mogelijk ondersteunt.

Het college wil aan hem voor de toegewijde, langdurige en belangeloze inzet voor de plaatselijke samenleving zijn erkentelijkheid betuigen door het toekennen van de gemeentelijke erepenning in zilver als bewijs van waardering en dankbaarheid voor zijn grote verdiensten voor de plaatselijke samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen