Jubileumconcert “Bel Canto” groot succes

Bel Canto voor aanvang concert.
Bel Canto voor aanvang concert.
Foto: Jolanda v.d. Meijden

Het 35-jarig jubileumconcert op 28 oktober van gemengd koor “Bel Canto” uit Kaatsheuvel, m.m.v. operakoor “Crescendo” uit Goirle, was een groot succes.

In “het Klavier” te Kaatsheuvel was de concertzaal volledig gevuld met publiek en de verwachtingen lagen hoog. Ook het podium was goed bezet met een groot operakoor. “Bel Canto” heeft m.m.v. “Crescendo” een schitterend en feestelijk Jubileumconcert neergezet.
Een zeer gevarieerd programma werd ten gehore gebracht. Het bestond uit werken uit verschillende bekende opera’s van klassieke componisten zoals Verdi, Donizetti, Bellini e.a.. De uitgenodigde solisten, om het geheel nog eens extra luister bij te zetten, waren: sopraan Nancy Verschuuren, alt José Santegoets, tenor Elmar Gilbertsson en de bas Martijn Sanders.

V.l.n.r.: José Santegoets (alt), Nancy Verschuuren (sopraan), Martijn Sanders (bas) Elmar Gilbertsson (tenor). Foto Jolanda v.d. Meijden.

Het is dirigent Wil van Leijsen gelukt om kwaliteit en emoties uit de, door de koorleden en solisten, gezongen werken te doen klinken. Dit alles aan de vleugel met verve muzikaal ingevuld door pianist Ad Broeksteeg.

Solisten, pianist en dirigent werden onder daverend applaus in de bloemetjes gezet. Mocht iemand van het publiek nog twijfels hebben gehad om naar een operaconcert te komen luisteren, dan zijn die twijfels tijdens het concert zeker als sneeuw voor de zon verdwenen. www.belcanto-kaatsheuvel.nl

Wil van Leijsen in de bloemetjes gezet. (Foto Jolanda v.d. Meijden)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen