Blauwe vogels bakken appelflappen voor bewoners Eekhof

Foto: Marleen van den Berg

Afgelopen zaterdag hebben de blauwe vogels van de Kaatsheuvelse scoutinggroep Martin Luther King een bezoek gebracht aan de bewoners van woonzorgcentrum Eekhof. De jongeren kwamen niet met lege handen aan. Zij brachten heerlijke zelfgebakken appelflappen met zich mee.

De blauwe vogels is een groep jongeren binnen scoutinggroep Martin Luther King, in de leeftijd van 14 tot en met 22 jaar. De jongeren hebben allemaal een hulpvraag waardoor zij moeilijk in een reguliere groep kunnen aansluiten. Binnen deze blauwe vogel groep kunnen en mogen zij zichzelf zijn en op hun manier activiteiten doen met leeftijdgenoten.

Een tijd terug ontstond het idee om iets te doen voor de maatschappij. De jongeren gingen nadenken over wat zij zouden kunnen doen. Er kwamen ontzettend veel ideeën, de één nog leuker dan de ander. Uiteindelijk werd met de hele groep besloten dat ze iets wilden gaan doen voor de ouderen. Ze wilden de bewoners van woonzorgcentrum Eekhof een bezoek brengen en hen zelfgebakken appelflappen aanbieden. Om deze appelflappen te kunnen bakken hadden ze geld nodig. Dus werd er een petflessenactie gestart om op deze manier zelf geld in te zamelen.

Zaterdag 1 juli was het dan zover. De jongeren zijn eerst zelf boodschappen gaan doen en vervolgens hebben zij op hun clubgebouw de Bosvaert, samen met enkele bewoners van de Eekhof, heerlijke appelflappen gebakken. De bewoners van Eekhof waren aangenaam verrast. Er is die dag een hoop gesmuld en gelachen op Eekhof. “Ondanks dat de jongeren zelf hulp nodig hebben in hun leven staan zij klaar voor andere hulpbehoevenden. Dat is toch het mooiste dat er is” zegt één van de begeleiders van de blauwe vogel groep.

Voor meer informatie over de blauwe vogels en andere groepen binnen scouting Martin Luther KLIK HIER

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen