Burgemeester reikt gemeentelijke erepenning uit aan de heer Christ Wouters

Op zondag 2 juli ontving de heer Christ Wouters uit handen van burgemeester Wim Luijendijk de bronzen gemeentelijke erepenning. De uitreiking vond plaats in ServiceResidentie Molenwijck in Loon op Zand.

De heer Christ Wouters (92) heeft zich zeer langdurig ingezet als vrijwilliger in Loon op Zand en hij bleef – en blijft – zijn vrijwillige activiteiten ook voortzetten nadat hij in 2002 in ServiceResidentie Molenwijck kwam wonen. De heer Wouters was vanaf 1987 gedurende lange periode bestuurslid van de KBO Loon op Zand, waarbij hij ook acht jaar het voorzitterschap bekleedde. Als lid van het dagelijks bestuur van de KBO ondernam hij vele activiteiten en spande hij zich bijzonder in voor de contacten en een goede band tussen de bewoners van Molenwijck en de inwoners van Loon op Zand. Hij was gedurende tien jaar bestuurslid van het gecoördineerd ouderenwerk in de gemeente Loon op Zand.

Verder was de heer Wouters gedurende dertig jaar actief betrokken bij de Parochie St. Willibrord. Hij zette zich in als bezorger voor het maandblad Nestor, was ruim dertig jaar collectant in de parochiekerk St. Jans Onthoofding en onderhield samen met andere vrijwilligers gedurende vijfentwintig jaar het kerkhof. Daarnaast was hij ook enige tijd lid van het bestuur van de parochiekerk. Als bewoner van ServiceResidentie Molenwijck heeft de heer Wouters zich laten kennen als ‘ambassadeur’ van de Residentie Molenwijck door zijn activiteiten in het dorp te verbinden met de belangstelling en bezigheden van de bewoners van Residentie Molenwijck. Daarnaast biedt hij de bewoners ook graag hulp aan voor wat betreft vervoer, ziekenbezoek, boodschappen en verzorging van planten en dieren.

Het college wil de heer Wouters voor zijn langdurige en betekenisvolle inzet voor de samenleving vanuit KBO, parochie en ServiceResidentie Molenwijck erkentelijkheid betuigen door het toekennen van een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van de gemeentelijke erepenning in brons.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen