Lezing Sri Lanka

Foto: KBO

Bij KBO Kaatsheuvel gaven Cees en Riet Sprangers onlangs een bijzondere presentatie over Sri Lanka. Vele van ons kennen dit land vooral van de tsunami in 2004. Een aantal kennen Sri Lanka als een mooi vakantieland.

Cees en Riet Sprangers hebben door middel van adoptie kennis gemaakt met Sri Lanka. Zij begonnen met de adoptie van 2 kinderen, die inmiddels volwassen zijn, en is de belangstelling voor het land gegroeid nadat op verzoek van een kinderarts structureel ondersteuning is gegeven aan projecten voor kansarme kinderen in dit tropische land net onder het grote India aan de Indische oceaan. Cees ging in zijn verhaal, aangevuld door Riet, in op allerlei aspecten van de samenleving en leiden de belangstellende aanwezigen door een stuk van de geschiedenis van dit mooie land op basis van de eigen ervaringen. Natuurlijk liet Cees ons ook “proeven” van de projecten die door Stichting Kinderhulp Sri Lanka worden ondersteund. Stichting Kinderhulp Sri Lanka stelt zich ten doel om direct hulp te verlenen aan kinderen en hun omgeving. De activiteiten van Stichting Kinderhulp Sri Lanka, dat sinds 2000 bestaat, vormen daarbij een belangrijk onderdeel.

Enkele projecten van de Stichting Kinderhulp Sri Lanka zijn:

Kindertehuis Visaka in Kalutara

Hier wonen ± 45 meisjes in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar, die door omstandigheden thuis niet meer kunnen wonen.
Dit tehuis ondersteunen wij sinds december 2000. Door uw sponsoring kunnen wij deze meisjes een leefbare omgeving aanbieden, extra lessen geven en voor goede voeding zorgen. Dit project blijft onze aandacht vragen.

Basisschool Mawathgama

Op deze basisschool zitten 162 kinderen uit de omgeving van Homagama , waarvan hun ouders zeer arm zijn. Veel van deze kinderen krijgen ‘s morgens geen ontbijt omdat de ouders geen geld hebben om 2x per dag hun kinderen een maaltijd te geven. Elk jaar ontvangt ieder kind een pakketje met schriften en schrijfmaterialen en waar nodig wordt gezorgd voor een schooluniform. In Sri Lanka is basisonderwijs gratis, maar wanneer je geen uniform of schrijfmateriaal hebt kun je niet naar school. Ook deze school wordt ieder jaar door ons bezocht.

Het verhaal van Cees werd ondersteund door een foto presentatie gemaakt tijdens hun jaarlijkse bezoeken aan Sri Lanka.
De toehoorders hadden respect voor het werk van deze Stichting waarmee iedereen kennis kan maken, 5 juni op het festival Wereldwijd in Loon op Zand. Er werd al gedacht over een actie binnen de KBO hierover later meer.

Ook interesse in een presentatie over deze Stichting, dan kunt u contact opnemen via e-mail: [email protected] of telefoon 0416-563832.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen