Emballage actie AH Kaatsheuvel levert ruim €2.500 op

Foto: AH Kaatsheuvel

Op de emballage automaten bij de Albert Heijn in Kaatsheuvel zit een gele “goede doelen knop”. Bij het inleveren van de lege flessen kunnen de klanten kiezen of zij het statiegeldbonnetje willen, of dat zij het bedrag aan statiegeld doneren aan een goed doel. Viermaal per jaar wordt er een goed doel gekozen en hier kan 13 weken voor worden gespaard.

Het goede doel van de eerste 13 weken van 2017 was de situatie van Ger van Wanrooij. Ger lijdt aan MS. Er zou een behandeling mogelijk zijn in het buitenland, maar hier was veel geld voor nodig.

In de 13 weken is er door de klanten van Albert Heijn Kaatsheuvel ruim €1.250 gedoneerd. Albert Heijn Kaatsheuvel heeft er inmiddels een traditie van gemaakt dit bedrag aan het eind van de actie te verdubbelen. Hierdoor was er uiteindelijk een bedrag van €2.503,80 beschikbaar om bij te dragen aan de behandeling van Ger.

De situatie van Ger is helaas gedurende de actie veranderd en de behandeling in het buitenland werd hem niet meer aangeraden. Hierdoor hebben Ger en zijn vrouw Wendy aangegeven dat zij het geld niet in ontvangst wilden nemen, maar het liever aan een ander goed doel wilden schenken.

Samen met Albert Heijn Kaatsheuvel werd besloten om het nationaal MS fonds te benaderen. Deze waren ontzettend enthousiast en wilden graag naar Kaatsheuvel komen om de cheque in ontvangst te nemen.

Op donderdag 4 mei waren Ger en Wendy aanwezig en namens het MS fonds was Wouter van Leeuwen aanwezig. Hij nam uit de handen van Ger de cheque in ontvangst en draagt er zorg voor dat het gespaarde geld goed gebruikt gaat worden.

Albert Heijn Kaatsheuvel ondernemer Piet den Hartog geeft aan dat hij het fijn vindt om een gelegenheid te bieden waarbij klanten kunnen sparen voor goede doelen en is verheugd dat er zoveel is ingezameld. Het zijn vaak maar kleine bedragen, maar alles bij elkaar komt er wel een heel mooi bedrag uit. Heel veel klanten dragen Ger een warm hart toe.

Meer informatie over Ger is te vinden op www.geropgennooit.nl en meer informatie over het nationaal MS Fonds is te vinden op www.nationaalmsfonds.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen