Ouder- kindgymles Kaatsheuvelse Gym Vereniging (KGV)

Foto: KGV

KGV in Kaatsheuvel geeft elke woensdagochtend ouder- kindgymles in sporthal de Werft. Een aanbod van de vereniging dat speciaal is bedoeld voor de peuter van 1,5 tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een ‘echte’ gymzaal.

“Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”, zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. Leren van elkaar. Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden on te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Gymles en opvoeding.

De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.

KGV nodigt u en uw kind(eren) graag uit voor twee gratis proeflessen op woensdagochtend van 9.30 – 10.30 u in de sporthal van De Werft te Kaatsheuvel. Is er toevallig nog een baby in de familie dan mag die gewoon meekomen.

Lees ook:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen