EcLoZ, lokale energiecoöperatie, gaat groene stroom leveren

Ondertekening leveringscontract
Ondertekening leveringscontract
Foto:

Eind augustus heeft Ecloz, Energiecollectief in de gemeente Loon op Zand, het contract voor energielevering ondertekend met Duurzame Energie Unie, coöperatie van lokale energiebedrijven. Ecloz is daarmee officieel leverancier van in Nederland opgewekte groene stroom en groen gas, die binnenkort ook werkelijk lokaal opgewekt zal zijn.

Ecloz is daarmee een eerlijk alternatief voor de zogenaamde groene stroom van grote energieleveranciers, die meestal sjoemelstroom blijkt te zijn. Sjoemelstroom is stroom van fossiele centrales waarvoor een zgn. groencertificaat wordt gekocht, bijvoorbeeld van Waterkrachtstroom uit Noorwegen. Er wordt dus geen nieuwe groene energie voor opgewekt.

Lokale zonne- en windenergie
Lokale zonne-energie gaat komen van zonnepanelen op daken van gemeenschapsgebouwen, zoals scholen, sporthallen, culturele centra. Ook van stallen in het buitengebied kan gebruik gemaakt worden. Windenergie wordt gewonnen via Hart van Brabant Wind, een samenwerking tussen energiecoöperaties uit Dongen, Gilze-Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk en natuurlijk Loon op Zand. Tezamen met T-Wind (opgericht door Tilburgse Energiecoöperaties) en in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij wordt een windmolenparkje van 4 molens aangelegd op De Spinder. Vanaf 2018 gaat daar energie geleverd worden.

Schrijf je nu in!
Wilt u duurzame elektriciteit en gas afnemen van EcLoZ dan kan Duurzame Energie Unie dat leveren. U weet dan waar en hoe uw stroom wordt opgewekt én steunt uw lokale economie. Ga naar www.ecloz.nl en druk op de knop “Schrijf je nu in”. Schrijft u zich in dan krijgt u het lidmaatschap van EcLoz, ter waarde van € 20,= er gratis bij. Iedereen die al lid is van de Coöperatie krijgt korting voor datzelfde bedrag.

Meer informatie over de Energiecoöperatie of over de stroomleverantie op de website van EcLoZ, www.ecloz.nl , via de facebookpagina of bij de secretaris van EcLoZ, Jaap Staats, [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen