Gemeente en ondernemers versterken gezamenlijk de lokale economie

Foto:

De gemeente werkt samen met de ondernemers, verenigd in de Stichting Ondernemend Loon op Zand en de Lokaal Toeristische Adviesraad, aan een economisch programma voor de komende jaren. Doel van het economisch programma is het versterken van het ondernemersklimaat en het creëren van economische groei.

In het coalitieakkoord hebben college en raad afgesproken economische ontwikkelingen te bevorderen. Bedrijven moeten de ruimte krijgen om te herstellen van de economische crisis en kunnen groeien. Speerpunten zijn de ontwikkeling en uitbouw van de vrijetijdseconomie en de daarvoor benodigde infrastructuur. In een nieuw economisch programma moeten hiervoor de programmalijnen en concrete activiteiten uitgezet worden.

Na twee druk bezochte ondernemersbijeenkomsten ligt er een ambitieus plan voor ons met activiteiten die gaan over een van de volgende thema’s:

  • profilering en uitstraling van de gemeente
  • binden en verbinden van ondernemers en organisaties
  • versterken van de kwaliteit openbare ruimte
  • het versterken van de (vrijetijds)economie

Enkele voorbeelden van de activiteiten uit het programma:

  • Het beter op de kaart zetten van de toeristische gemeente met een marketingplan
  • Voor de kern Loon op Zand:een plan van aanpak voor het versterken van het centrum
  • Het opzetten van een Ondernemerscafé: ondernemers hebben de behoefte om elkaar beter te leren kennen. Via een ondernemerscafé kunnen zij ervaringen delen en en verbindingen leggen

Meedenken
Inwoners van Loon op Zand kunnen meedenken en hun inbreng geven over de toekomst van de lokale economie (KLIK HIER voor het concept Economisch Programma Loon op Zand 2016-2020). Van woensdag 12 oktober tot 24 november bestaat de mogelijkheid een reactie te geven. Reacties worden meegenomen in het vast te stellen economisch programma. Op donderdag 20 oktober wordt het onderwerp toegelicht aan de raad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen