Ondanks regenachtig weer toch succesvolle fietstocht Damiaan

Foto: Damiaan

Zondag 26 juni organiseerde EHBO-vereniging Damiaan uit Kaatsheuvel voor het dertiende jaar hun inmiddels welbekende fietstocht. Deelnemers konden kiezen tussen een route van 35 kilometer en 60 kilometer.

De 60 km-rijders vertrokken om 10.00 uur vanuit de nog droge startlocatie OBS Den Bussel en om 11.00 uur was het de beurt aan de 35 km-rijders, allen voorzien van een goedgevuld tasje met versnaperingen en natuurlijk de route. Helaas was het inmiddels gaan regenen, maar de deelnemers lieten zich niet afschrikken en gingen van start. De route ging vanaf Den Bussel richting Loon op Zand, waar de eerste stop was bij het bekende kasteel, waar de deelnemers koffie met ’n heerlijke warme worstenbroodbonbon kregen.

Na dit opkikkertje vervolgden de deelnemers de route richting Nieuwkuijk. Na een mooie tocht kwamen de fietsers aan bij de volgende stopplaats, deze keer bij Soiltech, een bedrijf waar men een interessante film kon bekijken over boomkweken, fruitteelt, groenten etc. Erg leerzaam, de deelnemers waren weer wat wijzer geworden. De volgende stop stond alweer op het programma: de Eendenboerderij in Helvoirt. Hier kon men iets eten of drinken en het proces van ei tot eindproduct bekijken. Ook weer erg interessant! De organisatie doet duidelijk hun best om naast een gezellige fietstocht ook leuke en leerzame items in de route op te nemen. Iets waar ze ieder jaar weer wonderwel in slagen.

De route gaat vervolgens via het centrum van Helvoirt richting Drunen, waar op de Nieuwkuijkseweg de ‘grote’ stop plaatsvond. Na de gedane inspanningen was het hier goed toeven. De deelnemers konden onder het gezellige saxofoonspel van de Loonse saxofonist Martino Saxo genieten van een heerlijke soep. Vervolgens kon men de inwendig mens verder verwennen met een heerlijk broodje hamburger met ’n beker melk of jus d’orange. Met een volle maag konden de deelnemers er weer tegen en vervolgden ze hun weg richting Kaatsheuvel. Na onderweg nog een heerlijk vers schepijsje te hebben gekregen, kwam men aan bij eindpunt Het Klavier in Kaatsheuvel waar men in brasserie Bij Anton een consumptie aangeboden kreeg.

Een gezellige dag kwam hiermee ten einde, maar niet voordat de organisatie de door Post fietsen beschikbaar gestelde fietscheque van € 400,00 getrokken had uit de deelnemers die gebruik hadden gemaakt van de voorinschrijving. Bij vertrek ontving iedere deelnemer ook nog een doos tomaten! De organisatie die al zoveel jaren deze mooie tocht organiseert, heeft weer veel mensen van een mooie dag laten genieten. Het is te hopen dat ze dit jaarlijkse evenement blijven organiseren, ze doen er velen een groot plezier mee. Dank is verschuldigd aan de vrijwilligers die zich belangeloos ingezet hebben om deze dag goed te laten verlopen. Natuurlijk ook dank aan de organisatie van EHBO-vereniging Damiaan: Hans Govers, Henk van Velthoven, Johan Alessie en Sjaak Snaphaan, die dit toch steeds weer op ’n bewonderenswaardige manier weten in te vullen. Ook dank aan de sponsoren, zonder wie dit evenement niet mogelijk zou zijn geweest. Hopelijk tot volgend jaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen