Knapzakroute een succes: ruim 1000 mensen bezochten vijf agrarische bedrijven

De knapzakroute van 3 juli j.l was een enorm succes! Vijf agrarische bedrijven van de ZLTO afdeling Dongen-Loon op Zand stelden hun deuren van stal en kas open voor het publiek.

Het mooie weer en een prachtige route van circa 20 km bracht vele mensen op de been. Het was een fraai beeld om al die fietsers te zien met hun rugzakken, allemaal onderweg naar een volgend bedrijf. De variatie in bedrijven was groot; van een kleinschalig varkensbedrijf, waar de varkens in de modder lagen tot een groot modern bedrijf met veel innovatie en techniek waar ze miljoenen planten produceren. De bezoekers werden op enkele bedrijven rondgeleid zodat zij een goed beeld kregen van wat het inhoud om een boerderij of tuinderij te runnen. Het publiek weet nu dat de beter leven kip nadat zij 3 weken oud is lekker naar buiten mag en dat een koe 100 liter water drinkt op een warme dag. De mensen die al vroeg op pad waren hebben zelfs een kalfje geboren zien worden op de boerderij. Aan de kinderen was ook gedacht. Zo konden zij een diploma krijgen voor handmelken, een grote toren van stro beklimmen, lekker springen op een springkussen en ponyrijden.

Zo’n duizend mensen keerden rond het einde van de middag, onder de indruk van wat het platteland te bieden heeft, met een volle knapzak huiswaarts. Regelmatig zullen de knapzak bezitters terugdenken aan deze fantastische leuke en leerzame dag. Al is het alleen maar wanneer zij hun plantje water geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen