Efteling’s Roodkapje en Kabouter trakteren vakantiegangers Eindhoven Airport op Dag van het Sprookje

Foto: Efteling

Vanochtend, op de Dag van het Sprookje, bezochten Roodkapje en een Kabouter uit de Efteling het vliegveld Eindhoven Airport. Zij verrasten daar vele wachtende vakantiegangers met een persoonlijke sprookjesvertelling.

De luisterende reizigers kregen ook een mini sprookjesboekje mee, om te lezen of uit voor te lezen op vakantie. Roodkapje: “Het is superleuk om de mensen op zo’n onverwachte plek op een sprookje te trakteren. Ze verwachten zeker geen Sprookjesbosbewoners die hen komen uitzwaaien op vakantie en ze waren allemaal enthousiast. Deze gezinnen gaan naar andere landen om avonturen te beleven en uit te rusten. Een goed moment om sprookjes te lezen of elkaar te vertellen. Dat is hartstikke belangrijk, want sprookjes mogen nooit verloren gaan!” Prinses Assepoester en haar prins gemaal bezochten op deze dag het Centraal Station in Antwerpen om de Dag van het Sprookje te vieren.

Het sprookjespark uit Kaatsheuvel is al 64 jaar hoeder van sprookjes, sagen en legenden. Zij vraagt vandaag aandacht voor het sprookje, dat alleen kan blijven bestaan als mensen sprookjes blijven (voor)lezen.

Achtergrond
Op zeven juli (7/7) is het officieel de Dag van het Sprookje. Zeven is een magisch getal. Het is voor de mensheid al eeuwen een bron van toverkracht en in sprookjes vaak voorkomend. Bijvoorbeeld de zeven Dwergen van Sneeuwwitje, de zeven Geitjes en de Zevenmijlslaarzen van de Reus van Klein Duimpje. De Efteling viert sinds 2007 op 7/7 De Dag van het Sprookje.

070716EindhovenAirport-02

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen