Lancering Lokale Coalitie Kansrijke Start Loon op Zand

Foto: Gemeente Loon op Zand

Op donderdag 13 juni vond de officiële lancering plaats van de Lokale Coalitie Kansrijke Start in de gemeente Loon op Zand.

In onze gemeente streven we ernaar dat elk kind veilig, gezond en gelukkig kan opgroeien. Dat is onze gezamenlijke ambitie. Elk kind verdient de best mogelijke start en een optimale kans op een goede toekomst. Daarom investeren we gezamenlijk in de eerste 1000 dagen van een kind.

De gemeente Loon op Zand, GGD Hart voor Brabant, Farent, MEE De Meent Groep, Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV), Lunavi Kraamzorg, ContourdeTwern, de Bibliotheek, Buurtgezinnen, Kinderdagverblijforganisaties Mikz, KMB en Kanti, en gastouderbureau Bontekoe hebben afgelopen donderdag hun commitment bevestigd. Vanaf nu vormen deze partijen gezamenlijk de Lokale Coalitie Kansrijke Start Loon op Zand.

Tijdens de lancering hebben wethouder Suzan Mandemakers, Sharissa Smith (Vroedarts), Monique Schoenmakers van het landelijk expertisecentrum Pharos en Jessica Vis-Schellevis vanuit verschillende perspectieven benadrukt hoe belangrijk het is om te investeren in de eerste 1000 dagen van een kind.

Als lokale coalitie werken we aan de volgende drie doelstellingen:

1. Versterken van (aanstaande) ouders in kwetsbare omstandigheden en hun netwerk.
2. Duurzame samenwerking tussen het medisch en sociaal domein, het informele netwerk en (aanstaande) ouders in kwetsbare omstandigheden.
3. Versterken van het vakmanschap van professionals.

Wil je meer weten over onze samenwerking en plannen? Neem dan contact op met Marijana Laus en Ingrid Kusse. Zij vertellen je graag meer over Kansrijke Start VWS in Loon op Zand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen