Gemeente Loon op Zand en Bijzonder Bruisend B.V. tekenen concessieovereenkomst

Foto: Rolf Balkenende

KAATSHEUVEL – De gemeente Loon op Zand en Bijzonder Bruisend B.V. (BBbv) hebben een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Het Klavier. Vandaag tekenden zij de concessieovereenkomst voor de theaterzaal en een nieuwe huurovereenkomst voor brasserie Bij Anton. Diverse aanpassingen aan het gebouw zorgen nu voor een duidelijke scheiding tussen de brasserie en de culturele en maatschappelijke functies.

“Toekomstbestendig gebouw met culturele en maatschappelijke functies”

In samenwerking met BBbv zijn onlangs verschillende aanpassingen aan Het Klavier uitgevoerd, waaronder: het vervangen van de beglazing aan de buitengevel; het plaatsen van nieuwe toiletgroepen en een tochtsluis in de brasserie; het scheiden van het gebouwbeheersysteem en de inbraakpreventie en het afsplitsen van ruimtes. Het tekenen van de concessieovereenkomst was de laatste stap in dit traject. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de brasserie nu als zelfstandige eenheid kan functioneren. Wethouder Tess van de Wiel zegt hierover: “We zijn trots op de goede samenwerking met BBbv. Het resultaat is een toekomstbestendig gebouw waarin culturele en maatschappelijke functies goed tot hun recht komen.”

Financiën en tijdelijke exploitatie

De aanpassingen binnen Het Klavier blijven binnen het gestelde budget, slechts enkele kleine aanpassingen volgen nog. Sinds 1 april 2024 is de tijdelijke exploitatie van de theaterzaal in handen van BBbv. BBbv verzorgt deze exploitatie gedurende de ontwikkeling van het nieuwe cultuurbeleid van Loon op Zand. Dit beleid is gericht op verbinding en inspiratie en wordt in de tweede helft van 2024 besproken met de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen