Efteling ontvangt De Groene Pluim uit handen van wethouder Louis Laros

Foto: Joris Buijs Fotografie

Op 19 februari 2024 overhandigde wethouder Louis Laros de allereerste De Groene Pluim aan Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling als erkenning voor hun toewijding aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk en het bevorderen van sociaal welzijn. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven en organisaties die zich opvallend inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid.

Al sinds de introductie van Holle Bolle Gijs in 1959 heeft de Efteling de toon gezet op het gebied van innovatieve afvalverwerking, recycling en energietransitie. Nog steeds zoekt de Efteling naar nieuwe en vaak ludieke manieren om afval gescheiden in te zamelen, te recyclen en restafval terug te brengen. Ook op het vlak van de energietransitie ligt de lat hoog. Nu al wekt de Efteling meer dan 35% van het jaarlijkse energieverbruik zelf op.

Door deze continue inzet voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de Efteling de audit voor de Groene Pluim glansrijk doorstaan, en mogen zich scharen bij de koplopers van duurzaamheid in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen