PreZero opent grondstoffencentrum in gemeente Loon op Zand

Foto: Gemeente Loon op Zand

KAATSHEUVEL – Met ingang van 1 januari 2024 heeft PreZero het beheer overgenomen van de milieustraat in de gemeente Loon op Zand. Deze overgang markeert een nieuwe fase, met betrokken medewerkers die klaarstaan om inwoners te helpen met het scheiden van afval. De openingstijden van de milieustraat blijven hetzelfde.

Inleveren van herbruikbare grondstoffen

De milieustraat is bedoeld voor grof huishoudelijk afval, dat niet in de reguliere container past of er niet in thuis hoort. Bezoekers van de milieustraat zijn nu blij als ze het afval kwijt zijn. Deze mindset wilt PreZero veranderen naar, ‘ik ga iets brengen dat nieuwe producten oplevert’. Inwoners worden geïnformeerd over duurzaamheid en de vele mogelijkheden die afval biedt. Bijvoorbeeld door meer inzicht te geven in de producten die gemaakt kunnen worden uit materialen die worden ingeleverd op de milieustraat.

PreZero en de gemeente werken samen aan een ambitieuze visie op duurzaamheid en recycling. De term “milieustraat” maakt plaats voor “grondstoffencentrum”, een centrum dat een belangrijke rol speelt in het verminderen van afval en het stimuleren van hergebruik.

Op 6 januari is het grondstoffencentrum officieel geopend door wethouder Louis Laros van de gemeente Loon op Zand.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen