Gemeente hijst vlag op Global Goals Vlaggendag

Foto: Drieluik fotografie

Op maandag 25 september hees wethouder Louis Laros de vlag op de jaarlijkse Global Goals Vlaggendag in Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. In Kaatsheuvel. Hij werd geassisteerd door Stef Mennens, voorzitter van stichting Wereldgemeente Loon op Zand. De vlaggen laten zien dat we ons als Global Goals gemeente samen met inwoners en ondernemers inzetten voor duurzaamheid en eerlijke Handel. De gemeente nam deze dag ook twee elektrische dienstauto’s in gebruik.

Minder aardgas en meer duurzaam opgewekte stroom

Om klimaatverandering af te remmen -een belangrijk thema binnen de Global Goals- moeten we minder fossiele brandstoffen zoals aardgas gebruiken en energie duurzaam opwekken. Met de wijkactie Samen naar een duurzaam Pannenhoef helpen we bewoners op weg met woningisolatie en energiebesparing. Hierna volgen ook andere wijken. Energie Collectief ECLoZ heeft het BurgerZonnepark Vloeivelden gerealiseerd met 17.500 zonnepanelen die duurzame stroom leveren. Ook staan de energiecoaches van ECLoZ iedere vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur klaar in Het Klavier om bewoners te informeren over energiebesparing en lokaal opgewekte groene stroom.

Wereldvoedseldagviering

Wereldgemeente Loon op Zand zet zich als burgerplatform al tien jaar in voor een duurzame gemeente. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan organiseert de Wereldgemeente op vrijdagavond 13 oktober een Wereldvoedseldagviering ‘Onze aarde, ons voedsel’. Deze gratis toegankelijke avond vindt plaats in de Gildenbond in Kaatsheuvel. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Wereldgemeente Loon op Zand.

Duurzaamheidsprogramma

Op 5 oktober a.s. beslist de gemeenteraad over het Duurzaamheidsprogramma Loon op Zand 2023-2033. Het programma beschrijft de visie op duurzaamheid voor de komende tien jaar, samen met ambities en doelen rond ‘energietransitie’, ‘klimaatadaptatie en biodiversiteit’ en ‘circulaire economie’. Het programma laat zien welke grote stappen de gemeente wil zetten samen met inwoners, ondernemers, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen