Indienen principeverzoek bij gemeente vanaf 15 augustus tijdelijk niet mogelijk

Foto: Jan Heijs

Vanaf 15 augustus is het tijdelijk niet mogelijk om bij de gemeente Loon op Zand een principeverzoek in te dienen. Dit besluit eindigt uiterlijk aan het einde van 2023.

Wat is een principeverzoek?

Met een principeverzoek vraagt iemand aan de gemeente een vergunning om iets toe te staan wat ruimtelijk niet is toegestaan. Na het indienen van een principeverzoek neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit. Als het besluit positief is kan men een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen of werkt de gemeente aan een ruimtelijke wijziging.

Met de Omgevingswet verbeteren we onze dienstverlening

Gemeente Loon op Zand bereidt zich, zoals alle gemeenten, voor op het in werking treden en uitvoeren van de Omgevingswet op 1 januari 2024. Deze wet regelt alles voor de ruimte waarin we wonen en werken. De wet bundelt en maakt de regels eenvoudiger voor ruimtelijke projecten.

Wij als college van burgemeester en wethouders begrijpen dat dit tijdelijk besluit vervelend voor u is. Door het indienen van principeverzoeken tijdelijk stil te leggen, is het mogelijk om onszelf nog beter voor te bereiden op de invoering van de Omgevingswet. Daardoor kunnen we vanaf 1 januari onze dienstverlening én de afhandeling van principeverzoeken sneller, beter en makkelijker organiseren.

Heeft u vragen?

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling helpt u graag. Bel naar 0416 289111 of stuur een mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen